Instagram 13 yaş altındaki kişileri tespit etmek için fotoğrafları yapay zekâ tarayacak

Instagram, 13 yaşından küçük çocukları tespit etmek için yapay zekâ destekli yeni bir doğrulama yöntemini yakında kullanmaya başlayacak.

Instagram 13 yaş altındaki kişileri tespit etmek için fotoğrafları yapay zekâ tarayacak
Instagram 13 yaş altındaki kişileri tespit etmek için fotoğrafları yapay zekâ tarayacak
GİRİŞ 23.06.2022 15:22 GÜNCELLEME 23.06.2022 15:24

Instagram, takipçilerden yaşınız için kefil olmalarını istemek ve hatta bir video selfie aracılığıyla yaşınızı tahmin edebilen yapay zekâ kullanmak da dahil olmak üzere yeni yaş doğrulama yöntemlerini test ediyor. 

Instagram, daha önce 13 yaş sınırı ile ilgili yaptığı açıklamada "Kullanıcıların en az 13 yaşında olması, gençlerin ve yetişkinlerin kendi yaş grupları için doğru deneyimi yaşamalarını sağlamak" için yapılan çalışmaların bir parçasıdır" denilmişti. Instagram bu konuda ciddi adımlar atmaya hazırlanıyor.

ÜÇ TAKİPÇİYE YAŞINIZ SORULACAK

Instagram, kullanıcının üç ortak takipçisinden yaşlarını doğrulamasını talep edecek. Bu takipçiler en az 18 yaşında olanlardan rastgele seçilecek. Seçilen takipçilerin ise talebe üç gün içinde yanıt vermesi istenecek. 

YAPAY ZEKA İLE YAŞ TESPİTİ YAPILACAK

Meta'nın sahibi olduğu Instagram'ın yapay zekâ ile yaş doğrulaması için Yoti ile anlaşmaya vardı. Yoti'nin geliştirdiği sistemde sizden selfie çekmeniz isteniyor. Daha sonra sisteme yüklediğiniz fotoğraf ile yaş aralığınız tahmin ediliyor. Yoti bu tahmini kullanıcıdan başka herhangi bir bilgi istemeden, yalnızca fotoğraf ile yapabiliyor.

Yoti

Instagram blog yazısında sistemle ilgili "Yoti'nin teknolojisi, yüz özelliklerinize göre yaşınızı tahmin ediyor. Meta ve Yoti daha sonra resmi siler" denildi. 

Instagram bu doğrulama yöntemiyle gençlerin Facebook Dating'e erişmesini önlemeyi, yetişkinlerin gençlere mesaj göndermesini engellemeyi ve gençlerin kısıtlı reklam içeriği almasına yardımcı olmayı hedefliyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok