Kurtulan: Fotoğraftaki ben değilim

DTP, Milletvekili Fatma Kurtulan'ın PKK kampında eğitim aldığı yönündeki haberi yalanladı. Parti, 9.5 yıl önce PKK kampında çekilen fotoğrafla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Kurtulan: Fotoğraftaki ben değilim
Kurtulan: Fotoğraftaki ben değilim
GİRİŞ 11.11.2007 17:20 GÜNCELLEME 11.11.2007 17:20
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

DTP, Van Milletvekili Fatma Kurtulan'ın PKK kampında 'siyasi eğitim' aldığı şeklindeki haberleri yalanladı. Kurtulan’ın 9.5 yıl önce PKK kampında çekildiği iddia edilen fotoğraflarının da Kurtulan’a ait olmadığı ileri sürüldü.

DTP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kurtulan’ın PKK kampında eğitim gördüğü şeklindeki haberler, “tamamen düzmece bilgilere ve materyallere dayanan ve her haliyle maksatlı olarak hazırlandığı belli olan, içerdiği tüm bilgiler ile yüz karası bir iftira” şeklinde değerlendirildi.

Basında yer alan ve Kurtulan’ın 9.5 yıl önce PKK kampında çekildiği öne sürülen fotoğrafların da Kurtulan’a ait olmadığı vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

“Haberde kullanılan fotoğrafın Sayın Kurtulan’a ait olmadığını anlamak için uzman olmaya gerek yoktur. Bu haberi hazırlayan 'gazeteci' sıfatını taşıyan şahsı ve bu haberi yayınlayan medya organlarını kınıyoruz. Bu tür yalan haberler, can güvenliğini dahi ortadan kaldıracak kadar ağır sonuçlar doğurabilir. Geçmişte de bunun örnekleri yaşanmıştır.”
Son bir haftadır milletvekillerine ve parti yöneticilerine yönelik “iftira ve baskı” kampanyası yürütüldüğü savunulan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu kampanyaların belli odaklar tarafından yürütüldüğü çok açıktır. Bu ülke, bu ve benzeri yalan habercilik örneklerini daha önce de yaşamıştır. Öncelikle bu haberi yayınlayan Akşam gazetesi olmak üzere, yine bu düzmece habere yer vererek, bu yalana ortak olan diğer medya organlarını sorumlu davranmaya ve ülkemizi bir kaosa sürüklemek isteyenlere alet olmamaya davet ediyoruz. Bugün Türkiye’de genelde tüm demokrasi güçlerine, özelde ise partimize yönelik kapsamlı bir saldırı başlatılmıştır.

Akşam Gazetesi’nin yayınladığı bu düzmece haber, bunun sadece bir parçasıdır. Toplumsal bir barış ortamını, demokratik bir Türkiye’yi yaratacak çabaları hazmedemeyen çevreler, özellikle bu türden ‘psikolojik savaş’ yöntemleriyle demokrasi güçlerini susturmaya, politika yapamaz hale getirmeye çalışmaktadırlar. Bu gidişe dur denilmezse, bugün partimizi hedef tahtasına koyanlar, yarın farklı ses çıkaran tüm demokrat çevrelere yönelecektir.”

-'MECLİS'TEN ÇIKARILMAMIZ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, açıklamalarıyla DTP’yi 'hedef gösterdiği' yinelenen açıklamada, “Ardından bu tür yalan haberlerin çıkması manidardır. Tüm bu olaylar ve ortaya çıkan tablo bütünlüklü okunduğunda, Meclis'ten çıkarılmamız ve partimizin tasfiye edilmesi amacıyla bir yerlerden düğmeye basıldığı anlaşılmaktadır” denildi.

Medya kuruluşları üzerinden DTP üzerinde “psikolojik savaş” sürdürüldüğünün savunulduğu açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Böylesi kirli oyunlara alet olan basın-yayın organlarını kınıyoruz ve onlara bir hususu hatırlatmak istiyoruz: Tüm bu olanlar, tarihe kayıtlıdır ve geçmiş örneklerinde de görüldüğü gibi tarih eninde sonunda haklı ile haksızı ortaya çıkaracaktır. Mesleki olarak tarafsız olmakla yükümlü olan tüm medya kuruluşlarını bu tarihsel sorumluluğu üstlenmeye davet ediyoruz. Toplumsal barışın, huzur, güvenlik ve kardeşlik ortamının tesis edilmesine en çok ihtiyaç duyduğumuz böylesi bir zaman diliminde, bu ve benzeri 'andıçlı gazetecilik' örnekleri, TBMM’nin saygınlığına ve toplumun demokratik seçim iradesine gölge düşürmektedir.

Bu yüzden, tüm ilerici, demokrat kesimleri vicdan sahibi olmaya ve ülkenin geleceği ile oynamak isteyen güçlere karşı durmaya davet ediyoruz. Bu ve benzeri psikolojik savaş taktikleri, bizim kararlığımızda ve mücadele azmimizde en küçük bir değişikliğe yol açamayacaktır. Böylesi kirli oyunlarla demokratik bir Türkiye’nin yaratılması çabalarına sekte vurabileceklerini düşünenler yanılmaktadırlar. Şafaktan önceki saatin, karanlığın da en baskın olduğu saat olduğunu biliyoruz.”


İLİŞKİLİ HABER


DTP'li Kurtulan'ın dağdaki fotoğrafı

YORUMLAR 71
  • m zahid koç 16 yıl önce Şikayet Et
    Turkce dusun Turkce yaz A. 22 temmuz öncesi 81 ilde milyonlara Tek Millet Tek Vatan die söz verdirten kimdi hatırlamıyosun heralde.Asıl Osmaniyeden öteye geçememekle milliyetçilik olmaz. Hakkaride de aynıydı Ak parti Edirnede de ne çabuk unutuyosunuz siz böyle şeyleri ya. Ee tabii işinize gelmeyince. pabucumun milliyetçileri sizii
    Cevapla
  • Aydan Öztürk 16 yıl önce Şikayet Et
    Photoshop lu KURSUN. diyelim ki bu resimler sahte photoshop tan peki hainlerin attigi kursun da mi photoshop lu. yada finans kaynaklari, dtp nin hazirladigi zemin. peki dtp nin pkk nin bir paravan kurulusu olduguda mi photoshop lu. güldürmeyin insani bunu Türkiye\'deki bütün örgütler yapiyor. Hepsinin bütcesi ölcüsünde bir dergisi, bir yasal kurulusu, bir radyosu, bir televizyonu vs. var. Ve hepside kan icerek biz ac kaldik diyorlar. Baristan bahsederken devlet eli havada gezsin biz kurusuna dizelim diyorlar. güldürmeyin insani.
    Cevapla
  • Turkce dusun Turkce yaz 16 yıl önce Şikayet Et
    AYNİ KARELER. Bütün gazetelerde var haberlerde gösterildi,PKK.çaptu masanın önünden sarkıyor,canibaşı bir tarafta,peşmerge çobanı biq tarafta,Zangillerde aralarında,ensındada Milletvekili Ahme efendi bu fotomontaj değil ,asıl hitler ekibi o görüntüdekiler,bunun yayınlanmasından neden sıkılıyorsunuz,oraya gideerken güle oynaya gideceksiniz,burada demorasi insan hakları,ezilen halkın savunuculuğu pozisyonları altında yemediğiniz nane kalmayacak,bir yorumcumuxda bu fotorafı neden koydunuz.
    Cevapla
  • Aydan Öztürk 16 yıl önce Şikayet Et
    Photoshop lu KURSUN. diyelim ki bu resimler sahte photoshop tan peki hainlerin attigi kursun da mi photoshop lu. yada finans kaynaklari, dtp nin hazirladigi zemin. peki dtp nin pkk nin bir paravan kurulusu olduguda mi photoshop lu. güldürmeyin insani bunu Türkiye\'deki bütün örgütler yapiyor. Hepsinin bütcesi ölcüsünde bir dergisi, bir yasal kurulusu, bir radyosu, bir televizyonu vs. var. Ve hepside kan icerek biz ac kaldik diyorlar. Baristan bahsederken devlet eli havada gezsin biz kurusuna dizelim diyorlar. güldürmeyin insani.
    Cevapla
  • emre kavak 16 yıl önce Şikayet Et
    ZATEN BELLİ OLAN BİRŞEY BENCE. Üniversite yıllarından hatırlıyorum, Doğulu bir kız vardı. Çok sessizdi, 1.Dönem sonuna kadar pek kimseylede konuşmazdı. Daha sonra bu kızı bir grup içinde görmeye başladık. 2.Dönem sonuna kadar epeyce militanlaştı. Tabii doğal olarak 2. sınıfta iken o kızı göremedik. Eminim ki, o kızda Bu fatma kurtulan gibi dağ kadrosuna karışmış olabilirdi. Çünkü 90 lı yıllarda duyduğumuz, özellikle üniversiteli kızların da dağa(PKK) çıkmasıydı. Tabii emindeilim ama bu dağa çıkarılan kızların ne amaçla kullanıldığı malum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bölgede yürek sızlatan son dakika gelişmesi! Filistin hükümeti duyurdu: Kabus geri döndü
ABD ve İsrail'in 'Refah' oyununda yeni perde! Beyaz Saray: İsrail savunmasız...