CHP'nin gözü vekil çıkaramadığı illerde

2011 seçimlerinde milletvekili çıkaramadığı 33 ile yoğunlaşan CHP, yerel seçimde başarıyı yakalamak için bu illerin parti yöneticileri ile özel bir çalışma yapıyor.

CHP'nin gözü vekil çıkaramadığı illerde
CHP'nin gözü vekil çıkaramadığı illerde
GİRİŞ 11.08.2013 12:42 GÜNCELLEME 11.08.2013 12:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Evrin Güvendik'in haberi

Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren CHP, 2011 seçimlerinde milletvekili çıkaramadığı 33 ili mercek altına aldı. Bu illerin örgüt yöneticileriyle adaylık yönetimi ve adaylar konusunda çalışmalarını sürdüren CHP, kamuoyu yoklamalarıyla da seçmenin nabzını tutuyor.

CHP özellikle Güneydoğu illerinde çözüm sürecine destek vermemesi nedeniyle oluşan tepkileri ise sıklaştırdığı güneydoğu ziyaretleriyle kırmaya çalışıyor. CHP'de, Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler için aday adaylığı süreci devam ediyor. CHP, nüfusu 100 bini geçen yerlerde ise adaylarını öncelikle örgütün değerlendirmesine tabi tutacak. Mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceğine ise performans değerlendirmeleri sonucu karar verilecek.

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük yarışın yaşandığı büyükşehirlerde ise adaylar konusunda son sözü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu söyleyecek. CHP'de adayların büyük ölçüde Eylül ayı sonlarında netleşmesi beklenirken kritik il ve büyükşehirlerde ise sürecin Şubat 2014'e kadar uzayacağı kaydediliyor.

KRİTİK İLLER

CHP; Ağrı, Aksaray, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Gümüşhane, Hakkari, Elazığ, Erzurum, Diyarbakır, Düzce, Iğdır, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Mardin, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van ve Yozgat'ta Haziran 2011 seçimlerinde milletvekili çıkaramadı. Kulislerde, aday adaylığı sürecinin erken başlatılmasına rağmen, bu 33 il ve 500'ü aşkın ilçede aday başvurusunun az olduğuna dikkat çekiliyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 4
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Nafile; 63 yıldan beri yönetime gelememiş bir parti !. şimdi arayı kapatmaya çalışıyor .siz vekil arayacağınıza gezi yandaşlarınızla koalisyon kurun ! TKP,DHKP-c,İP,falan çünkü aynı kafadansınız !
    Cevapla
  • Sinan Egeli 10 yıl önce Şikayet Et
    MegaKÖY İzmir Kalesi Düşer mi bilinmez ama;. CHP yerel yönetimindeki İzmir kalesi yıkılsa da kurtulsak şu CHP nin işbilmez yönetiminden...
    Cevapla
  • çoban çeşmesi 10 yıl önce Şikayet Et
    İKİYÜZLÜ CHP. Her fırsatta DİNE mesafeli duran, dindar aleyhinde çalışan, Diğer partilerin en temel dinî haklarla ilgili düzenlemeleri "DİN İSTİSMARI" olarak gören CHP ZİHNİYETİ; 12 Haziran 2011 Seçimlerinde Bingöl'de bir ŞEYH TORUNUNU aday göstermesine rağmen BİNGÖLLÜLER, CHP'nin iğrenç siyasetini bildiği için KK'ya ve partisine itibar etmedi... EY CHP!!! Sadece olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol..."Biz başbakan gibi söz verip de sözünü tutanlardan değiliz." diyorsunuz sonra da çıkıp İKTİDAR istiyorsunuz... Bu şekilde anca' HAPLARLA aradığınız iktidara kavuşursunuz...
    Cevapla
  • KARADAVUT 61 10 yıl önce Şikayet Et
    AH TRABZON AH,,,,,. Şu chp Trabzonumuzdan m.vekili çıkaramadığı gün TRABZON un ikinci KURTULUŞ BAYRAMI olacaktır inşaallah o günler yakındır,,,,,chp ye oy veren Trabzonlu nasıl olur diye şaşırıyorum,,,hele o hamzaçebi midir nedir onu gördüğümde vallahi asabım bozuluyor,,,,,TRABZONLU kendine gel ,,,,akp ye oy ver demiyorum şuna ver buna ver demiyorum AMA CHP YE NASIL OY VERİRSİN DİYORUM, BAŞÖRTÜNÜN DÜŞMANI İNANCININ DÜŞMANI CHP DEĞİL Mİ????bunları göremiyormuyuz,,,gandi kemal e o verebilen bir TRABZON lu vallahi beni üzüyor,,,,TKP li olabilisin ama chp li asla ,,,TRABZONlulara yakışmıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür F-16 testleri başarıyla geçti: Hedefi tam isabetle vurdu
İsrail Gazze'de Kemal Advan Hastanesi çevresini vurdu, çok sayıda ölü ve yaralı var