Kılıçdaroğlu konuşmasını hukuka ayırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında partililere seslendi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bilgi ile değil istihbarat ile yönetildiğini söyleyerek tüm konuşmasını hukukun üstünlüğüne ayırdı.

Kılıçdaroğlu konuşmasını hukuka ayırdı
Kılıçdaroğlu konuşmasını hukuka ayırdı
GİRİŞ 15.04.2014 13:35 GÜNCELLEME 15.04.2014 14:52
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

-Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti midir? Anayasaya bakıyoruz, ikinci maddesinde hukuk, demokratik, laik ve sosyal devlettir diyor. Değiştirilmesi dahi teklif edilemez diyor. Hukuk devletini bu kadar içselleştirmiş durumdayız. Peki, hukuk devleti olduğu zaman kişiye göre hukuk olabilir mi?

-Yurttaştan vergi alıyorsan ona hakkını vereceksin. Hukuk devleti dayatmacı devlet değildir. Hukuk devleti yurttaşına yardım edendir. Seçildikten sonra her şey bizden sorulur demeye başladılar. Bizim demokrasimizde de aynı şeyler oluyor. Hukukun üstünlüğü bu açıdan çok önemli.

TOTALİTER DEMOKRASİYE DOĞRU İLERLİYORUZ

-Sandık önemlidir ama tek başına demokrasi değildir. karşıdakine saygı göstermezseniz hukuk devletinden uzaklaşırsınız. Eğer esnaf rahat para kazanacaksa, sanayici rahat iş yapacaksa, çiftçi üretecekse bunların hepsi hukuk içinde olacak. Hukukun üstünlüğü burda öne çıkıyor. Türkiye süratle totaliter demokrasiye doğru yöneliyor. Demokratik hak ve özgürlükler baskı altına alınmaya çalışılıyor. 

EN BÜYÜK GÜVENCENİZ CHP'DİR

-Başbakanlık koltuğunda oturan zat yüzünden bizim ilanlarımız para verdiğimiz halde yayınlanmadı. Demokraside olacak şeyler değil. Sivil toplum kuruluşu açıklama yaptı hukuk devleti olmayan yere yabancı yatırımcı gelmez dedi. Bu çok doğru. Başbakanlıkta oturan zattan ses çıkmadı. Korkunun egemen olduğu demokrasilerde hiçbir yurttaşımın korkmasını istemem. Sizin en büyük güvenceniz CHP'dir.

KORKMAYIN, YILMAYIN MÜCADELEYE DEVAM

-Korkmayın, yılmayın mücadeleye devam. Zalimin zulmüne boyun eğmeyin. 100'ün üstünde üniversite var hiç kimse konuşamıyor. Bu üniversiteler mi bilim, özgürlük getirecek bu ülkeye.

VERGİ KAÇAKÇISI GÖRMEK İSTİYORSAN YANINA BAK

-Anayasa mahkemesi anayasaya aykırı şeyleri iptal etmek için var. Başbakanlık koltuğunda oturan zat twitter mivıttır kökünü kazıyacağız dedi. Hadi kazı bakalım. Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü baskından değil, hukuk devleti olmaktan geçer. Mahkemelere emretti, twittter yasaklandı. Diğer bir mahkeme anayasaya aykırı dedi. Anayasa mahkemesine yapılan başvuru sonrası twitter açıldı. Neymiş efendim twitter vergi kaçakçısıymış o zaman hukuğu işin içine sok. Sen vergi kaçakçısı görmek istiyorsan yanında 700 bin liralık saat takan kişiye bak.

-Devlet istihrabarat ile değil bilgi ile yönetilir. Ama bizim ülkemizde istihbaratla yönetiliyor. İstihbarat devlete değil partiye veriliyor. Hukuk devleti olmaz zorundayız. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • metin türk 10 yıl önce Şikayet Et
    işte bu tüzden size oy moy yok. işte bu yüzden size oy moy yok siddim senede iktidar olamazsınız hala adam twitteri savunuyor ortak sanki
    Cevapla
  • Bahadır Bahadıroğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Biliyoruz Biliyoruz. 1923 ten beri fitneye fesada yalana dolana, ihanete, milleti ve değerlerini aşağılamaya devam.
    Cevapla
  • Murat BÖÇKÜN 10 yıl önce Şikayet Et
    zavallı adam twitter in avukatı olmuş :). kemal kardeş sen bu ülkenin vatandaşısın ABD şirketlerinin CEO su değilsin.. yahu bu adam vatandaşlığı haketmezken Anamuhalefet Lideri olmuş ya.. Yahu neye hizmet ettiği belli değil yaa..
    Cevapla
  • müslüman kurtuldu 10 yıl önce Şikayet Et
    DHKPC terör örgütüne seslenmiş. Devlet neden bunun yakasına yapışmıyor.
    Cevapla
  • xmenbln 10 yıl önce Şikayet Et
    calisin calisin ..... belki yüzde 28i bulursunuz :-)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçeli'den son dakika açıklamaları
Ebu Ubeyde'den İsrail'e yeni meydan okuma! "Hazırız" deyip ilan etti