Kenya'da 615 öğrenciden haber alınamıyor

Kenya'da Eş Şebab'ın üniversiteye düzenlediği saldırı sonrası 615 öğrenciden haber alınamadığı bilgisi geldi.

Kenya'da 615 öğrenciden haber alınamıyor
Kenya'da 615 öğrenciden haber alınamıyor
GİRİŞ 02.04.2015 16:30 GÜNCELLEME 02.04.2015 16:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kenya'nın kuzeydoğusunda Somali sınırındaki Garissa Üniversitesi'nin kampüsünde Eşşebab militanlarının düzenlediği silahlı saldırının ardından 615 öğrenciden haber alınamadığı bildirildi.

Garissa'da hastanede kurbanları ziyaret eden Kenya İç Güvenlik Bakanı Joseph Nkaiserry, 218 öğrencinin yetkililerce bulunduğunu, 615'inden haber alınamadığını açıkladı.

Saldırıdan kurtarılan öğrencilerin Kenya ordusu ve polisi tarafından sayım için askeri bir kampa götürüldüğü, haber alınamayan öğrencilerin rehin alınmış veya yurtlarda saklanıyor olabileceği belirtildi. Kayıp öğrencilerin askeri kamptaki sayıma katılmadıkları ihtimali üzerinde de durulduğu kaydedildi.

Eşşebab'ın düzenlediği saldırı sırasında kampüste kaç öğrenci bulunduğu hala bilinmiyor. Güvenlik güçlerinin kampüste saldırganları ele geçirmek düzenlediği operasyon ise devam ediyor. Polis, kampüsteki bir binada sıkıştırılan saldırganlardan birinin yakalandığını açıkladı.

Kenya polisi ve askerinin kampüsü çevreleyen bölgede devriye gezdikleri ve Garissa kentinin sokaklarının boş olduğu dikkati çekiyor.

YORUMLAR 1
  • hehehe 9 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlar tererüsttür. hepiniz hristiyan olmayın. sizi istemiyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den İsrailli Bakana 4 fotoğrafla cevap!
ABD ve İran'dan gizli toplantı