Şok iddia: Almanya Türkiye’yi dinledi

Alman basınında yer alan bir haberde, Alman dış istihbarat teşkilatının (BND) yıllardır NATO partneri Türkiye’yi dinlediği iddia edildi.

Şok iddia: Almanya Türkiye’yi dinledi
Şok iddia: Almanya Türkiye’yi dinledi
GİRİŞ 16.08.2014 15:00 GÜNCELLEME 16.08.2014 15:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Alman "Der Spiegel" dergisinin haberine göre, Alman hükümetinin 2009’da hazırladığı güncel görev profilinde, Türkiye’nin açıklığa kavuşturulacak resmi bir hedef olarak yer aldığı belirtildi. Alman hükümetinin, 4 yılda bir BND’nin ağırlıklı hedeflerini belirlediği ifade edilirken, raporda güncel profilin Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu’nun (NSA) casusluk faaliyetlerinden dolayı yenilenmediği kaydedildi.

KERRY VE CLINTON DA DİNLENDİ

Haberde BND’nin ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de uydu telefonuyla yaptığı en az bir görüşmesinin dinlediği kaydedildi. Görüşmenin, BND’nin Ortadoğu üzerindeki dinleme ağına takıldığı belirtilen haberde ayrıca, bir yıl önce ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan ile yaptığı bir telefon görüşmesinin dinlendiği öne sürüldü.

Der Spiegel’in haberinde Alman istihbarat makamlarının, söz konusu kişilerin doğrudan hedef alınmadığını, tesadüfi şekilde dinlemeye takıldıklarını ifade ettikleri belirtildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Zafer Yesil 9 yıl önce Şikayet Et
    Alman Nazilerinden baska ne beklenirdiki. Yillarca bize derskitaplarinda hikaler anlattilar. Neymis efendim Almanlar bizim dostumuzmus, biz onlarla beraber I. Dünya savasina girmisiz vs. Hepsi yalan. Almanlar osmalinin bütün Askerlerini kontrolu altina almislardi (isteyen arastirsin LIMAN VON SANDERS kim?). Bizi birinci dünya savasina sokum osmanlinin yikilmasina neden olanda onlardir. Ak Parti basa gelene kadarda Ordunun silahlarinin büyük bir kismi bunlardan alinirdi (G3, Leopard Tanklari vs.). ALMANLAR ASLA BIZIM DOSTUMUZ OLMADI VE OLMAYACAKLARDA. BIZI ÜCÜNCÜ SINIF INSAN OLARAK GÖRÜYORLAR.
    Cevapla
  • Abdürrahim Çokgüngör 9 yıl önce Şikayet Et
    Dinleme ne ola ki? Neler var neler. Dinleme modasına bizde katıldık.Almanya Türkiye’ye dinlemiş. Bu Almanlar gizli baş belamız.İyi niyetimizi suistimal eden bir iki devletten biridir. Ta Osmanlılardan beri her türlü entrikayı bize çaktılar. Ama bir türlü uyanamadık.İmparatorluğu onlar yüzünden kaybettik. Batı vesayetinin başını çektiler. Ekonomik kriz mi var baş rolde Almanya. Türkiye’de terör mü var baş destekçisi o. Başörtüsü yasağında bil parmağı var. Şarka bakmaz garbı bilmez taifemizle her temasta gazı vermişlerdir. Ama bir türlü uyanamadık. Ne zamana kadar mı? Üsküdar’da değil de Ankara’da sabah oluncaya kadar. Bakın her taşın altından çıkıyor. Diğer Avrupalı ülkelerle yarışta bizi basamak yaptıkları günden beri..Şu ünlü 5B planı yani Hindistan’a giden yolları bile bizden geçer.Berlin, Belgrat, Bosfor (İstanbul), Bağdat ve Bombay yolu. Petrol güzergahı cabası. Dinliyorlarmış. Peh ondan kötüsünü görmüyorlar mı?.
    Cevapla
  • RIDVAN BURNAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    AAAAAAAAA. Hiç haberimiz yoktu. :))))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü