Cezayir, Fransa'nın çaldığı kafataslarını istedi

Cezayir yönetimi, Paris İnsan Müzesi'nde sergilenen Cezayirli direnişçilerin kafatasları ve ulusal arşivin iadesi için Fransız makamlarına resmi talepte bulundu.

Cezayir, Fransa'nın çaldığı kafataslarını istedi
Cezayir, Fransa'nın çaldığı kafataslarını istedi
GİRİŞ 06.01.2018 10:02 GÜNCELLEME 06.01.2018 10:02
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Cezayir'in, Paris'te bir müzede sergilenen Cezayirli direnişçilerin kafatasları ve ulusal arşivin iadesi için Fransız makamlarına resmi talepte bulunduğu bildirildi.

Cezayir resmi haber ajansı APS'nin Cezayir'in Paris Büyükelçiliğine dayandırdığı habere göre, Cezayir Dışişleri Bakanı Abdülkadir el-Mesahil, Paris Büyükelçisinden iki yüzyıldır Paris İnsan Müzesi'nde sergilenen Cezayirli direnişçilerin kafatasları ve ulusal arşivin geri verilmesi için Fransız makamlarına resmi talepte bulunmasını istedi.

Cezayir'in Paris Büyükelçisi Abdulkadir Mesduva da Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'a konuyla ilgili ülkesinin resmi talebini iletti.

France 24 televizyonunun geçen yıl ekim ayında yayınladığı raporda, Paris İnsan Müzesi'nde 18 bin kafatasından 500'ünün kimliğinin saptandığı, bu kafataslarından 37'sinin 19. yüzyılda Cezayir'i işgal eden Fransız güçlerince öldürüldükten sonra başları kesilen Cezayirli direniş liderlerine ait olduğu belirtilmişti.

Cezayir yönetimi Fransa'nın 1830-1962 yıllarında bazıları 1518-1830 Osmanlı dönemine dayanan 18 bin vesikayı ülkeden götürdüğünü belirtiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • saga 6 yıl önce Şikayet Et
    Görün jenosit nasıl yapılırmış, Ermeni teröristler, sahtekarlıklarla oluşturduğunuz propaganda malzemeleriyle bu milleti suçlamaktan utanın. Jenositi Azerbaycan topraklarında Trüklere karşı yaptınız, Anadolu'da Türklere ve Kürtlere karşı yaptınız, elinizden gelse dünyanın her yerinde sizin gibi düşünmeyenlere karşı yapacaksınız. Çok ileri gittiniz çoooook. Karşılığını mutlaka sizin anladığınız dilden alacaksınız.
    Cevapla
  • özkonyalı 6 yıl önce Şikayet Et
    değil 18bin 18 milyon kafatası sergileselerde bizim bati sempatizanları onları kıyamete kadar medeni görecektir
    Cevapla
  • kayra-keskin 6 yıl önce Şikayet Et
    bu ne barbarlık böyle utanmadan sıkılmadan birde dünyaya örnek ülke olarak gösteriliyor , yok paris'de paris dedi durdular bizim sözde medeni zengin kesim yok efendim paris aşklar şehiriymiş mişte bilmem ne falan filan......
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Türkiye de yoktur, insan kemikleri ni sergilediği böyle bir rezalet ortam .
    Cevapla
  • barbarlar 6 yıl önce Şikayet Et
    Müzede insan kafatası sergiliyorlar, medeniyet buysa üstü kalsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları duyurdu: Son zamanların en büyük darbesi! İsrail şoka uğradı
Umman'da gizli "orta doğu" toplantısı