Kraliçe Elizabeth'in cenazesi İskoçya'nın başkenti Edinburgh'a götürüldü

İskoçya'nın Aberdeenshire bölgesindeki Balmoral Kalesi'nde hayatını kaybeden Birleşik Krallık Kraliçesi 2. Elizabeth'in cenazesi, başkent Edinburgh'taki Holyroodhouse Sarayı'na götürüldü.

Kraliçe Elizabeth'in cenazesi İskoçya'nın başkenti Edinburgh'a götürüldü
Kraliçe Elizabeth'in cenazesi İskoçya'nın başkenti Edinburgh'a götürüldü
GİRİŞ 11.09.2022 20:55 GÜNCELLEME 11.09.2022 21:59
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kraliçe 2. Elizabeth'in cenazesi, TSİ 12.00'de yaşamını yitirdiği İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nden alınarak, kızı Prenses Anne'in de katıldığı kortej eşliğinde Edinburgh'a doğru yola çıktı. Kraliçe'nin tabutunu görmek isteyen halk, Edinburgh'ta cenaze aracının geçeceği güzergaha akın etti.

96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe'nin tabutu, yaklaşık altı buçuk saat süren yolculuğun ardından TSİ 18.20'de Kraliyet ailesinin İskoçya'daki resmi konutlarından Holyroodhouse Sarayı'na götürüldü.

19 EYLÜL'DE CENAZE TÖRENİ DÜZENLENECEK

Gece boyunca sarayın taht odasında tutulacak tabutun üzerine konan çelenkte, Balmoral'dan yıldız çiçeği, ıItırşahi, alev çiçeği, heather çiçeği ve çam ağacı dalları dikkati çekti.

Kraliçe'nin tabutu saraya alınırken, çocuklarından Prenses Anne, Prens Andrew ve Prens Edward tören alanında yer aldı. Kraliçe'nin cenazesi 13 Eylül'de Londra'ya götürülecek ve 19 Eylül'de Westminster Abbey Kilisesi'nde cenaze töreni düzenlenecek.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 10
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ölüsü bile tüm dünyayı rahatsız ediyor.
    Cevapla
  • İdris 1 yıl önce Şikayet Et
    Kraliçeliği buraya kadarmış cehennem odununun
    Cevapla
  • Zehni 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayı avını kokutmadan yemezmiş
    Cevapla
  • Mustafa atlı 1 yıl önce Şikayet Et
    ne kendi ettiği rahat ne alem buldu huzur geberdi gitti dünyadan dayansın ehli gubur
    Cevapla
  • Horozkentli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde olsa bu devirde krallık kraliçelikmi olur diye kazan kaldırtırlar. İngilterede kraliçeden, kraldan görevi bırakacak olan başbakan bırakmak için onay alıyor, başlayacak olanda. Ayrıca ecdadını küfreden bi ingiliz göremezsin ama yediyüzyıl dünyayı hükmeden atasını küfreden Türkleri görmeye başladık artık.
    Cevapla
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazık ki ne yazık, bizdeki tarih kitaplarını acaba kimlere yazdırdılar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!