İrlanda'da konaklama imkanı verilemeyen Ukraynalı mülteciler sokaklarda kalabilir

İrlanda Entegrasyon Bakanı Roderic O'Gorman, Ukraynalı mültecilerin tamamına konaklama imkanı sağlanmasının garantisini veremeyeceklerini belirterek, bazılarının sokakta kalabileceği ihtimalini göz ardı etmedi.

İrlanda'da konaklama imkanı verilemeyen Ukraynalı mülteciler sokaklarda kalabilir
İrlanda'da konaklama imkanı verilemeyen Ukraynalı mülteciler sokaklarda kalabilir
GİRİŞ 21.10.2022 22:25 GÜNCELLEME 21.10.2022 22:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

O'Gorman, yerel basına yaptığı açıklamada, İrlanda hükümetinin, Ukrayna'dan gelen mültecilere barınma imkanı sağlamak için çabaladığını belirtse de bazılarının sokaklarda uyuyabileceği ihtimalini dışlamadı.
 
Konaklama arayan insanların sayısında önemli bir artış olduğunu doğrulayan O'Gorman, "Açıklığa kavuşturduğumuz şey, herkese bir konaklama teklifini garanti edecek durumda olmadığımızdır" ifadesini kullandı. Bakan O'Gorman, bu nedenle korunmasız insanlara öncelik vereceklerini, barınma konusunda kadın ve çocukların öncelikli olacağının altını çizdi.
 
İRLANDA HÜKÜMETİ, UKRAYNALILAR İÇİN "CİDDİ KONAKLAMA SIKINTISIYLA" KARŞI KARŞIYA
 
İnsanların sokakta uyuma tehlikesinin olup olmadığı sorulduğunda ise İrlandalı Bakan O'Gorman, şu yanıtı verdi:

"Bunu reddedemem. Bu yüzden, bugün çok net konuşuyoruz ve özellikle önümüzdeki hafta kapasite üzerinde büyük bir kısıtlama olduğunu insanlara bildirmek için Ukrayna Büyükelçiliği ile temasa geçiyoruz. Bu yüzden insanlara eğer başka bir Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkedeyseler, orada kalma veya diğer AB üyesi ülkelere bakma seçenekleri varsa, devlet tarafından sağlanan bir sonraki konaklamayı garanti edemeyeceğimizi bilmelerini sağlıyoruz"

İrlanda, halihazırda 42 bini Ukraynalı ve 16 bini uluslararası koruma arayan 58 binden fazla sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. Hükümet, temmuz ayında Ukraynalı mülteciler konusunda "ciddi bir konaklama sıkıntısı" ile karşı karşıya olduğu uyarısında bulunmuş ve bu durumun sonucu olarak mülteciler, mecburen bir gece Dublin Havalimanı'nda kalmıştı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 2
  • Ünal 1 yıl önce Şikayet Et
    Parası olmayanlar sokakta kalsın diyor..
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Konaklamayacaksa niye aldınız otobüs ve uçaklarla??
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! İlk 11'ler
İYİ Parti'de seçim! Yeni genel başkan belli oluyor! Seçim 2. tura kaldı! İşte oy oranları