Hitler ruhu İsrail'de: Kubbetü's-Sahra'yı dahi havaya uçurmayı düşünüyorlar

Eski İsrail Savunma Bakanı Moshe Ya'alon, kabinede Hitler'i aratmayacak zihniyette bakanların bulunduğunu, bunların Kubbetü's-Sahra'yı havaya uçurmayı dahi düşündüklerini söyledi.

Hitler ruhu İsrail'de: Kubbetü's-Sahra'yı dahi havaya uçurmayı düşünüyorlar
Hitler ruhu İsrail'de: Kubbetü's-Sahra'yı dahi havaya uçurmayı düşünüyorlar
GİRİŞ 09.04.2023 10:57 GÜNCELLEME 09.04.2023 10:57
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Eski İsrail Savunma Bakanı Moshe Ya'alon, katıldığı bir televizyon programında çok konuşulacak sözler söyledi.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun koalisyon ortakları Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in radikal hahamları takip ettiklerini ve Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler tarzı ayrımcı bir ideolojiye sahip olduklarını ifade etti.

Itamar Ben-Gvir (SOLDA) Bezalel Smotrich (SAĞDA)

"NAZİ İDEOLOJİSİ İÇİNDELER, NİHAİ SAVAŞA HAZIRLANIYORLAR"

İsrail'deki ırkçı bakanların ideolojilerinin Yahudi ırkının mutlak üstünlüğüne dayandığını ifade eden Ya'alon, bu kişilerin Hitler'in Nazi ideolojisini "tersten uygulama" hedefinde olduklarını söyledi.

Ya'alon, "Bunu söylerken tüylerim diken diken oluyor. Holokost'tan kurtulmuş insanların olduğu bir ailede büyüdüm. Bu, (Hitler'in kitabı) Kavgam'la aynı ideoloji. 'Karım bir Arapla aynı odada bulunamaz.' İdeolojide bu var" şeklinde konuştu.

Ya'alon, İsrail'in ırkçı bakanlarının, Dov Lior isimli radikal bir hahama bağlı olduklarını ve hem Filistin tarafında hem İsrail tarafında kışkırtıcı eylemlere imza atarak dini referanslara dayanan "nihai savaşa" hazırlandıklarını söyledi.

Eski Bakan, "(Ben-Gvir ve Smotrich) 'Nihai savaşın' gelişini hızlandırmak istiyorlar. Smotrich'in 2017'de yazdığı makaleye bakın. Bu, Yecuc ve Mecuc savaşı" ifadelerini kullandı.

Moshe Ya'alon

KATLİAM UYARISI

Hükümetin radikal kanadının dini düşünceleri çerçevesinde kaos çıkarmak için her yolu deneyeceğini ifade eden Ya'alon, 1994'te El-Halil Cami'nde yapılan ve 29 Filistinlinin öldüğü katliama benzer bir katliamın gerçekleştirilebileceği konusunda uyardı.

Eski Bakan Ya'alon, "(Saldırıyı gerçekleştiren kişi) Baruch Goldstein de bu hahamın (Dov Lior) talebesiydi. Ben-Gvir de zaten Goldstein'ın fotoğrafını daha önce kullanmıştı. Şu anda İsrail’in karar alma mekanizmasında olan biten şey bu" dedi.

Ya'alon'un işaret ettiği haham Lior, şiddeti teşvik eden açıklamalarıyla tanınıyor. Daha önce "Filistinlilerin tamamının öldürülmesi gerektiği ve Gazze'nin yeryüzünden silinmesi gerektiği" şeklinde açıklamalara imza atan haham, bunu kendilerine Tevrat'ın emrettiğini söylemişti.

Dov Lior

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 15
  • -Gözlemci 1 yıl önce Şikayet Et
    Şizofren bir kavim lanet olsun sizlere
    Cevapla
  • hıghlander 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail Kubbe'tüs-Sahrayı patlatırsa,dünyanın her yerindeki müslümanlar,dünyanın her yerinde yakaladığı İsrail kökenli yahudileri,(laik yahudiler) öldürmye başlar..ve bu,biriken kin ve nefreti tatmin etmez,en sonunda İsrail,tek yahudi kalmayıncaya kadar katliama uğrar.Demedi deme İsrail,ayağını denk al,gizli tapınaklarda, İblis'i dinlemekten vazgeçin!!!
    Cevapla
  • Mali 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkanda abd olmasa sadece silahsız filistin halkı sizi bir haftada siler israil yahudileri sizdeki oyüreyi biz iyi biliriz
    Cevapla
  • Ercan 58 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin hepsinin Allah bin türlü belasıni versin inşallah
    Cevapla
  • Gerçekler 1 yıl önce Şikayet Et
    Kabeyi koruyan ve ebabil kuşlarını gönderen rabbimiz müslümanların ilk kıblesinide son noktada böyle koruyacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Starbucks’ı boykot edenlere ‘salak’ diyen Ümit Özdağ, oyuncu Sinan Albayrak’a dava açtı
Kassam Tugayları'ndan Netanyahu açıklaması! Ebu Ubeyde iddialara son noktayı koydu