Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan dikkat çeken Azerbaycan açıklaması

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan, 86 bin 600 kilometrekarelik yüzölçümüyle Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü, Azerbaycan’ın da 29 bin 800 kilometrekarelik yüzölçümüyle Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü tanıdığını açıkladı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan dikkat çeken Azerbaycan açıklaması
Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan dikkat çeken Azerbaycan açıklaması
GİRİŞ 17.05.2023 23:38 GÜNCELLEME 17.05.2023 23:38
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İzlanda'nın başkenti Reykjavik’te gerçekleştirilen Avrupa Konseyi Zirvesi’ne katılan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ve Ermenistan ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu. Paşinyan, Belçika’nın başkenti Brüksel'de 14 Mayıs’ta Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel’in ev sahipliğinde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı görüşmede ileriye doğru bir adım daha attıklarını söyledi.

"ERMENİSTAN AZERBAYCAN'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ TANIYOR"

Paşinyan, Ermenistan, 86 bin 600 kilometrekarelik yüzölçümüyle Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü, Azerbaycan’ın da 29 bin 800 kilometrekarelik yüzölçümüyle Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü tanıdığını açıklayarak, uluslararası mekanizmalar çerçevesinde ve Dağlık Karabağ’daki Ermenilerin güvenlik ve insan haklarının sağlanması amacıyla müzakerelerin başlatılması gerektiğini vurguladı.

Paşinyan yaptığı açıklama ile 2020'de Dağlık Karabağ Savaşı'nın sonucunda Azerbaycan'ın kontrolüne geçen Dağlık Karabağ'ın, Azerbaycan'ın toprağı olduğunu kabul etmiş oldu.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Hoca Nasrettin 11 ay önce Şikayet Et
    Resim çok güzel ifade ediyor. Avrupa yüzünüze yapmacıktan gülümsemeyi en iyi beceren iki yüzlü insanların oluşturduğu bir topluluktan müteşekkil.
    Cevapla
  • ANALİZBAKIŞ 11 ay önce Şikayet Et
    Chpkk çok üzülmüştür, sırasımıydı şimdi paşinyan.
    Cevapla
  • Kroo 11 ay önce Şikayet Et
    Bu işte bir tilki oyunu var cikar yakında seçim bitsin hele
    Cevapla
  • Aslan 11 ay önce Şikayet Et
    Reis kazandiydi hemen korku sardi )) ne oldu pasinyann ))
    Cevapla
  • Murat 11 ay önce Şikayet Et
    Pakistan türkiye israil yardımını ne yapıcan .rusyada yardım etmedi.ermenistana 3milyonluk ülke.tabi yenersin.korksa istifa eder kaçardı.adam görevinin başında.
    Cevapla
  • Vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    44gün savası aynı kıbrıs gibi yarı kalmıs meseledir 60gün savası olsa idi inanın o 16günde Karabağ ile ilgili sürecede gerek kalmayacaktı zaten azerbeycan rüzgarı arkasına almıştı hatta agrıya kadar dahi gelebilirdi
    Cevapla
  • Peker 11 ay önce Şikayet Et
    Dunua lideri islam lideri deseydi yarim kalmasin devam etseydiler karabağin tamamini işlal altinda kurtarmisolurdu!! Zira yarim kaldı çiban başı gibi surekli catişma var catişma devam ediyor..
    Cevapla
  • Mehmet 11 ay önce Şikayet Et
    Rusya bırakmadı bremın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı