İsrail'den flaş itiraf: Başarısız olduk

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden 7 Ekim'de düzenlenen saldırılarla ilgili ülke yönetimi ve güvenlik sisteminin vatandaşlarını korumakta başarısız olduğunu belirtti.

İsrail'den flaş itiraf: Başarısız olduk
İsrail'den flaş itiraf: Başarısız olduk
GİRİŞ 15.10.2023 22:57 GÜNCELLEME 15.10.2023 22:57
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Aşırı sağcı Dini Siyonizm Partisi lideri Smotrich, düzenlediği basın toplantısında, Gazze Şeridi'nden gerçekleştirilen saldırıda "yaşananlar ve olacaklar için sorumluluğu üzerine aldığını" belirtti.

Siyasi kariyerinde Filistinlilere karşı ırkçı söylem ve eylemleriyle tanınan Smotrich, şunları söyledi:

"Şunu dürüstçe itiraf etmeliyiz; devlet yönetimi ve güvenlik sistemi başı öne eğik biçimde başarısız oldu. Vatandaşlarımızı korumakta başarısız olduk."


 

Smotrich, İsrail'in Gazze Şeridi'ne karşı yürüttüğü savaşın amacının "Hamas ve buradaki diğer silahlı grupların yok edilmesi olduğunu, bundan aşağısına razı olmayacağını" dile getirdi.

Aşırı sağcı Bakan, İsrail'in Filistin yönetimi ile imzaladığı Oslo Anlaşmaları ve ülkesinin 2005'te Gazze'deki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinden çekilmesini yeniden değerlendireceğini ifade ederek "tüm bu gelişmelerin bu feci olaylara yol açtığını" savundu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 91
  • Kul insan 7 ay önce Şikayet Et
    Cehenneme girmek için çok hisse senedi aldın ey İsrail Amerika İngiltere.
    Cevapla
  • kenan 7 ay önce Şikayet Et
    şimdiye kadar terörist olmayan bir tane yahudi görmedim. nefes alan bir tane bile yahudi kalsa dünyada hiç birimiz ne huzur görür ne de hesabını veremeyiz!!
    Cevapla
  • memet 7 ay önce Şikayet Et
    Geberin inşallah,Allah sonunuzu getirsin.
    Cevapla
  • uğur 7 ay önce Şikayet Et
    Çin Filistin hükümeti ile liman işletmesi anlamında anlaştılar İran ve israil bu olaydan rahatsız oldu Sırf Çin gelmesin diye bu bölgeye İran israil anlaşmalı bir şekilde olayları başlattı Sonu neye varır göreceğiz
    Cevapla
  • Davut 7 ay önce Şikayet Et
    Sméagol sorumluluğu üzerine alarak günah mı çıkarıyor, oysa zülüm ve soykırım yapıyorlar. Bunun sorumluluğu kimde peki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de 7 maç sona erdi! Bir takım daha düştü
Personel maaşlarını ödeyemeyen Kuşadası Belediye Başkanı içki ısmarladı