Biden’ın Netanyahu’ya Gazze’de 3 günlük ateşkes çağrısı!

ABD Başkanı Joe Biden’ın Netanyahu’ya Gazze’de 3 günlük ateşkes çağrısında bulunduğu iddia edildi.

Biden’ın Netanyahu’ya Gazze’de 3 günlük ateşkes çağrısı!
Biden’ın Netanyahu’ya Gazze’de 3 günlük ateşkes çağrısı!
GİRİŞ 08.11.2023 10:06 GÜNCELLEME 08.11.2023 10:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD basınının ABD’li yetkililere dayandırdığı haberde, Başkan Joe Biden’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Netanyahu’ya Gazze Şeridi’nde 3 günlük ateşkes çağrısında bulunduğu öne sürüldü.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları aralıksız sürerken, dünyanın dört bir yanından ateşkes çağrıları devam ediyor. ABD basınının ABD’li yetkililere dayandırdığı haberde, Joe Biden’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze Şeridi’nde 3 günlük ateşkes çağrısında bulunduğu ileri sürüldü.

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya ateşkes çağrısında bulundu  mu?

Biden’ın Netanyahu’ya ateşkesin Gazze Şeridi’nde tutulan esirlerin serbest bırakılmasına yardımcı olacağını söylediği ifade edilen haberde, İsrail ve Katar'ın Hamas'ın 10-15 rehineyi serbest bırakacağı ve 3 günlük arayı tüm rehinelerin kimliklerini doğrulamak için kullanacağı bir teklifi tartıştıkları aktarıldı.
Haberde ayrıca, Netanyahu'nun Hamas'a güvenmediğini ve rehinelerle ilgili bir anlaşmaya hazır olduklarına inanmadığını söylediği belirtildi.

Biden ve Netanyahu Gazze’de "taktiksel duraklamayı" ele almıştı

Biden ile Netanyahu’nun dün yaptığı telefon görüşmesine ilişkin Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, "İki lider, sivillere devam eden çatışma alanlarından güvenli bir şekilde ayrılmaları için fırsat verilmesi, insani yardımların ihtiyaç sahibi sivillere ulaşması ve rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak için taktiksel duraklama ihtimalini tartıştı” denilmişti.

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Gürbüz 5 ay önce Şikayet Et
    Ölümlerden sorumluları fotoğrafta yan yana görüyoruz. Şimdi ise BAĞIŞLAMA POZLARINDALAR (Yüce Rabb'imde görüyor bunları tabii ki). Fotoğraftakiler HAYATIN SAHİBİNDEN rol çalma KÖTÜLÜĞÜNÜ İŞLİYORLAR işliyorlar.
    Cevapla
  • Alp Eren 5 ay önce Şikayet Et
    3 günlük ateşkes mi olur, bunak herif! öldürmekten yoruldun, biraz dinlen, sonra yine devam edersin mi demek istiyor.. Allah cc. katil siyonistleri ve destekçilerini kahr-u perişan eylesin. Müslamanların, mazlumların yar ve yardımcısı olsun, amin.
    Cevapla
  • Angaralı 5 ay önce Şikayet Et
    İnşallah birbirinizi vurursunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı