Amerika'da binlerce imza ateşkes için toplandı

ABD'li yardım kuruluşu çalışanlarının yazdığı mektupta, Filistin'de artan şiddet ortamında insani yardımın büyük ölçüde 'tartışmalı hale geldiği' belirtiliyor.

Amerika'da binlerce imza ateşkes için toplandı
Amerika'da binlerce imza ateşkes için toplandı
GİRİŞ 09.11.2023 11:57 GÜNCELLEME 09.11.2023 11:57

Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın (USAID) yüzlerce çalışanı Gazze'de “derhal ateşkes” çağrısında bulunan bir mektubu imzaladı; giderek artan sayıda hükümet çalışanı ABD'nin İsrail'in buradaki askeri saldırısına verdiği desteğe karşı muhalif sesler çıkarıyor.

Geçen hafta dolaşmaya başlayan mektup, Çarşamba günü USAID'in çeşitli departmanları ve yurt dışı misyonlarından yetkilileri temsil eden 1.000 imzaya ulaştı.

"USAID'in Gazze'ye acil insani müdahale çağrısında bulunma çabalarını takdir edip kabul etsek ve Teşkilat'ın bunu gerçekleştirmek için yorulmadan çalıştığını anlasak da, insani yardım çabalarının ve hayat kurtaran yardımların büyük ölçüde tartışmalı durumlarda tartışıldığını unutmamalıyız. Mektupta, artan ve ayrım gözetmeyen bombalama ve şiddet eylemlerinin devam ettiği belirtildi.

USAID'in ABD hükümetine yazdığı mektup:

"......Uzun vadede, Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti'ni, İsrail Devleti de dahil olmak üzere tüm tarafların, İsrail'in Filistin toprakları ve Filistin'deki yerleşimler üzerindeki yasa dışı işgaline son verilmesini de içeren uluslararası hukuka tabi tutması konusunda uluslararası topluma ve insan hakları örgütlerine katılmaya çağırıyoruz."

KAYNAK: ALJAZEERA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'