Yemen'deki Husiler: İsrail'e gitmekte olan bir konteyner gemisini İHA ile hedef aldık

Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail'e gitmekte olan bir konteyner gemisine askeri operasyon düzenleyerek insansız hava aracıyla (İHA) hedef aldıklarını duyurdu.

Yemen'deki Husiler: İsrail'e gitmekte olan bir konteyner gemisini İHA ile hedef aldık
Yemen'deki Husiler: İsrail'e gitmekte olan bir konteyner gemisini İHA ile hedef aldık
GİRİŞ 15.12.2023 00:03 GÜNCELLEME 15.12.2023 01:01
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Husilerin Telegram platformundaki hesabından yapılan yazılı açıklamada, Husilere bağlı deniz kuvvetlerinin, İsrail'e gitmekte olan bir konteyner gemisine askeri operasyon düzenlediği ve geminin İHA ile doğrudan hedef alınarak vurulduğu belirtildi.

SON 48 SAATE İSRAİL'E GİDEN BİR ÇOK GEMİNİN GEÇİŞİ ENGELLENDİ

Hedef alma operasyonunun, gemi mürettebatının Husilere ait deniz kuvvetlerinin çağrılarına yanıt vermeyi reddetmesinin ardından gerçekleştiği aktarılan açıklamada, son 48 saatte İsrail'e giden çok sayıda geminin geçişinin engellendiğine işaret edildi.

ZULME KARŞI ZAFER

Açıklamada, gemiye yapılan operasyonun, Gazze Şeridi'nde şu anda katliama, yıkıma ve kuşatmaya maruz kalan Filistin halkına yönelik zulme karşı bir zafer olarak gerçekleştiği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca Filistinlilerin ihtiyaç duyduğu gıda ve ilaç Gazze Şeridi'ne girene kadar İsrail limanlarına giden tüm gemilerin Arap Denizi ve Kızıldeniz'de seyretmesinin engellenmesine devam edileceği yinelendi.

HUSİLER KIZILDENİZ'DE İSRAİL GEMİLERİNİ HEDEF ALIYOR

Yemen'deki İran destekli Husiler, 12 Aralık'ta uyarılara cevap vermeyen İsrail'e giden bir Norveç petrol gemisini hedef aldıklarını duyurmuştu.

İngiltere Denizcilik Ajansı, Kızıldeniz'de hedef alınan bir gemi ve mürettebatının güvende olduğunu açıklamıştı.

Yemen'deki Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, 14 Kasım'daki televizyon konuşmasında, Kızıldeniz'de İsrail gemilerini hedef alabilecekleri tehdidinde bulunmuştu.

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri ise 19 Kasım'da X sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına tepki olarak, İsrail bandıralı her türlü gemiyi hedef alacaklarını duyurmuştu.

Ardından Husiler, Babu'l Mendeb Boğazı'nda "Unity Explorer" ve "Number Nine" adlı iki İsrail gemisine İHA ve füze saldırısı düzenlemişti.

İsrailli denizcilik şirketi ZIM de 29 Kasım'da yaptığı açıklamada, Umman Denizi ve Kızıldeniz'deki güvenlik durumunu gerekçe göstererek gemilerinin Mısır'daki Süveyş Kanalı'nı kullanmayacağını belirtmişti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise 4 Aralık'ta X sosyal medya platformundan, Kızıldeniz'in güneyindeki uluslararası kara sularda 3 ticari gemiye 4 saldırı düzenlendiğini açıklamıştı.

Kızıldeniz'in güneyinde ABD donanmasına bağlı "USS Carney" destroyerinin ticari gemilerin yardım çağrısına yanıt verdiği aktarılan açıklamada, destroyerin gemilere yardım ederken kendisine doğru ilerleyen 3 İHA'yı düşürdüğü ifade edilmişti.

 

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 12
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    müslümanım diyen devlet başkanları utanırlar sa eğer utansınlar.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Hiç bir Müslüman ülkenin yaptığını bir avu hüsiler yaptı helal olsun
    Cevapla
  • Alp-Er 4 ay önce Şikayet Et
    Kaptan kulesini vurun, kımıldayamasın, batsın.
    Cevapla
  • faysal mağat 4 ay önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
  • Sade Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Gazanız mübarek olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!