Çin'de ameliyat sırasında hasta yumruklayan doktora tepki

Çin’de bir göz cerrahının ameliyat sırasında hastasını yumrukladığı iddiaları üzerine, yetkililer bir göz hastaneleri zincirini soruşturmaya başladı.

GİRİŞ 22.12.2023 16:27 GÜNCELLEME 22.12.2023 16:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Olay Çin sosyal medyasında yaygınlaşan bir videoyla ortaya çıktı ve öfke yarattı.

Hastaneler zincirinin bağlı bulunduğu Aier China şirketi, videoda görülen cerrahın ve 2019’da yaşandığı belirtilen yumruklama olayının yaşandığı hastanenin yönetim kurulu başkanının görevden alındığını duyurdu.

3 KEZ YUMRUK ATTI

Videoda, adı açıklanmayan göz cerrahının ameliyatı yaptığı sırada hastaya en az üç kez yumruk attığı görülüyor.

Göz hastaneleri zinciri işleten Aier China olayın ülkenin güneybatısındaki Guigang kentinde bulunan hastanede yaşandığını açıkladı.

Açıklamada ameliyat edilen hastanın 82 yaşındaki bir kadın olduğu bildirildi ve “ameliyat sırasında lokal anestezi nedeniyle hasta introlerans geliştirdi. Başını ve gözünü birçok kez oynattı” denildi.

ALNINDA MORLUKLAR OLUŞTU

Şirket, hasta sadece yerel bir dili bildiğinden ve doktorun Çince yaptığı uyarıları anlamadığından “cerrahın acil bir durumda hastaya sert davrandığını” savundu.

Yerel makamlar, hastanın alnında morluklar oluştuğunu kaydetti.

Çin basınına konuşan hastanın oğlu ameliyatın ardından hastanenin özür dilediğini ve 500 yuan (70 ABD Doları) tazminat ödediğini açıkladı. Ayrıca, annesinin sol gözünün şu anda kör olduğunu belirtti. Ancak bunun olaydan kaynaklanıp kaynaklanmadığı bilinmiyor.

GÖREVİNE SON VERİLDİ

Aier China, hastanenin yaşananları şirket merkezine bildirmediğini ve hastanenin yöneticisi ve söz konusu cerrahın görevine son verildiğini duyurdu.

Olayın Aralık 2019’da yaşanmış olmasına karşın, tanınmış Çinli doktor Ai’nin paylaştığı güvenlik kamerası görüntüleriyle kamuoyuna açıklandı.

Wuhan kentinde başlayan Covid saldırı konusunda ilk uyarıyı yapan hekimlerden biri olan Dr. Ai, görüntüleri iki milyondan fazla takipçisi olan Weibo hesabında yayımladı.

Dr. Ai, 2021’de geçirdiği bir ameliyat nedeniyle Aier China şirketiyle davalı. Doktor, ameliyat sonrası bir gözünün neredeyse kör kaldığını iddia ederken, şirket suçlamayı reddediyor.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • ismail Aktaş 4 ay önce Şikayet Et
    Yumruklanan kim? Doğu türkistanlımı?
    Cevapla
  • ismail Aktaş 4 ay önce Şikayet Et
    Bu çin nereye gidiyor ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti