ABD: Kuzey Kore'ye karşı düşmanca niyetimiz yok

ABD Dışişleri Bakanlığından bir sözcü, ABD'nin diplomasiye bağlı olduğunu ve Kuzey Kore'ye karşı "düşmanca niyeti" olmadığını açıkladı.

ABD: Kuzey Kore'ye karşı düşmanca niyetimiz yok
ABD: Kuzey Kore'ye karşı düşmanca niyetimiz yok
GİRİŞ 29.12.2023 22:07 GÜNCELLEME 29.12.2023 22:07
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Yonhap'ın haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığından bir sözcü, ajansa yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, Kuzey Kore'nin "benzeri görülmemiş sayıda balistik füze fırlatmış olmasına rağmen" ABD'nin diplomasiye olan bağlılığı belirtildi.

"ABD, KUZEY KORE'YE KARŞI HERHANGİ DÜŞMANCA NİYET BESLEMİYOR"

ABD'nin, Pyongyang yönetimi ile "ön koşulsuz diyalog" kurmak istediği kaydedilen açıklamada, "ABD, Kuzey Kore'ye karşı herhangi düşmanca niyet beslemiyor." ifadesi yer aldı.

Açıklamada, ABD'nin, Kuzey ile iletişim kurma yollarının yanı sıra "saldırganlığı caydırma ve ülkenin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin kararlarını ihlali" konularında Güney Kore, Japonya ve diğer ortaklarıyla görüşmeye devam ettiği kaydedildi.

KUZEY KORE, KITALAR ARASI BALİSTİK FÜZE FIRLATMIŞTI

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, 17 Aralık'ta Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne (Doğu Denizi) balistik füze fırlattığını duyurmuş, Japonya Savunma Bakanlığı da dün, Kuzey'in Japon Denizi yönüne yerel saatle 08.24'te kıtalar arası balistik füze fırlattığını duyurmuştu.

Güney Kore Savunma Bakanlığı da ABD ve Japonya ile Kuzey Kore'nin füze fırlatma faaliyetlerine ilişkin uyarı verilerini eş zamanlı olarak paylaşacağı sistemin başlatıldığını bildirmişti.

Üç ülkenin, Kasım 2022'de kurulması konusunda mutabık kaldığı eş zamanlı veri paylaşım sistemiyle "Kuzey Kore'nin fırlattığı füzeleri tespit etme ve değerlendirme, güvenliği sağlama ve bu alanda gelişmeyi" amaçladığı aktarılmıştı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Mardinli 3 ay önce Şikayet Et
    Hakan Taşçı isimli kardeşim doğru onların olması lazım ama halkın da açlıktan ölmeyecek K.Korede olanları görüyorsun ki Kuzey Kore güçlü falan da değil
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 3 ay önce Şikayet Et
    Yurtta sulh cihanda sulh getirmek istiyorsan Kuzey Kore gibi güçlü olacaksın. Silahın olacak teknolojinin olacak
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 3 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun Kuzey Kore'ye Amerika Birleşik devletlerine diz çöktürdü el öptürdü.. Ey Amerika Birleşik Devletleri bükemediğin eli böyle öpersin işte yurtta suıh cihanda sulh ancak güçle kuvvetle olur en iyi örneği Kuzey Kore. Maçta yurtta süh cihanda sulh pankart açmakla olmaz
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    abd, japonya ve güney koreyi işler tersine giderse herhalükarda satarım demiş.
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 3 ay önce Şikayet Et
    Kuzey Kore kuvvetli olunca Amerika'ya diz çöktürdü Amerika Birleşik Devletleri'nin anladığı tek dil silah yönünden kuvvetli olmaktır Amerika Birleşik Devletleri bükemediği eli öptü ve diz çöktü Helal olsun Kuzey Kore...... İnşaallah Müslümanlar da büyük bir güç olup Amerika Birleşik devletlerine diz çöktürür. inşallah.Işte yurtta sulh cihanda sulh..sulh için güçlü ve caydırıcı olacaksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!