Hastaneye kaldırılması Beyaz Saray'dan gizlenmişti: Günler sonra ilk kez görüldü

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, 22 Aralık 2023'te gizlice hastaneye kaldırılmasından bu yana ilk kez kamuoyu önüne çıktı

GİRİŞ 24.01.2024 16:15 GÜNCELLEME 24.01.2024 16:55
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, 22 Aralık 2023'te gizlice hastaneye kaldırılmasından bu yana ilk kez kamuoyu önüne çıktı. Ukrayna Savunma Temas Grubu’nun aylık toplantısına video konferans yoluyla katılan Austin, Ukrayna'ya desteğin sürdürülmesi çağrısında bulundu.

İLK KEZ KAMUOYUNUN KARŞISINA ÇIKTI

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, dün gerçekleştirilen Ukrayna Savunma Temas Grubu’nun aylık toplantısına video konferans yoluyla katıldı. Hastaneye kaldırıldığı 22 Aralık’tan bu yana ilk kez kamuoyu önünde görülen Austin, toplantının açılış konuşmasını yaptı. Austin, “Hepinizi yeniden görmek çok güzel. Gördüğünüz gibi bugün evden katılıyorum. Kendimi iyi hissediyorum ve çok yakında Pentagon'a dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Austin, “Yeni yıla yeni bir enerjiyle girmenin heyecanını yaşıyoruz. Hepimiz özgür, güvenli ve egemen bir Ukrayna'ya desteğimizi yeniden teyit etmek için buradayız. Ukrayna yalnız değil. Dünyanın her yerinde Ukrayna'nın dostları, Ukrayna'nın cesur birliklerinin Putin'in saldırganlığına direnmesine yardım etmek için harekete geçti. Ortak çıkarlara ve ortak ilkelere dayanan tarihi bir uluslararası koalisyon kurduk. ABD, özgürlük mücadelesinde Ukrayna'yı destekleme kararlılığını sürdürüyor” diye konuştu.

ABD'li Bakan saldırı emrini hastaneden vermişABD'li Bakan saldırı emrini hastaneden vermiş


BEYAZ SARAY'DAN GİZLENMİŞTİ

Austin’in sağlık durumuna ilişkin ABD Savunma Bakanlığı tarafından 5 Ocak’ta yapılan ilk açıklamada, Austin'in geçirdiği bir operasyonun ardından ortaya çıkan komplikasyonlar nedeniyle hastaneye kaldırıldığı, durumunun iyi olduğu duyurulmuştu. Austin’in hastaneye kaldırılması Beyaz Saray’dan günlerce gizlenmiş, Austin eleştiri oklarının hedefi olmuştu. ABD medyasına konuşan bir yetkili, Austin’in hastanede olduğu bilgisinin Beyaz Saray’a 4 Ocak Perşembe sabahına kadar verilmediğini söylemişti. Austin ise yaptığı yazılı açıklamada sorumluluğu üstlenerek, “Bu benim sağlığıma ilişkin tıbbi prosedürdü ve açıklama kararlarımın tüm sorumluluğunu üstleniyorum” ifadelerini kullanmıştı.

KANSER OLDUĞU DUYURULMUŞTU

Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi tarafından 9 Ocak’ta yapılan açıklamada ise Austin’e aralık ayında prostat kanseri teşhisi konulduğu, 22 Aralık'ta kanser ameliyatı olduğu ve daha sonra taburcu edildiği belirtilmişti. Austin'in ameliyatın ardından 1 Ocak'ta "şiddetli karın, kalça ve bacak ağrısı ile mide bulantısı dahil" farklı komplikasyonlar nedeniyle yeniden hastaneye yatırıldığı ve idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğinin tespit edildiği duyurulmuştu. Pentagon’dan 15 Ocak’ta yapılan son açıklamada ise Austin’in hastaneden taburcu olduğu, bir süre istirahat edeceği ve uzaktan çalışacağı belirtilmişti.

ABD'nin gündemine oturan 'Pentagon' sırrı: Biden'a bile günlerce haber verilmedi...ABD'nin gündemine oturan 'Pentagon' sırrı: Biden'a bile günlerce haber verilmedi...

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • HIDIR BUDUR 3 ay önce Şikayet Et
    Dedem olsa "gözü toprağa bakıyor" derdi...
    Cevapla
  • Haranlıyam 3 ay önce Şikayet Et
    Cehennem ateşi çok sabırsızlanıyor.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    tez zamanda geberir inşallah
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    sende gebereceksin az kaldı
    Cevapla
  • Kul insan 3 ay önce Şikayet Et
    Ey vahşi komutan , senin hiç mi ailen yok. Sen insan mısın. Milyonlarca Müslümanları katlettiniz canınız cehenneme.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."