Irak ve Suriye’deki 3 ABD üssüne saldırı

Irak’taki İran yanlısı Irak İslami Direnişi, Irak ve Suriye’de ABD askerlerinin bulunduğu 3 üsse SİHA ve füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Irak ve Suriye’deki 3 ABD üssüne saldırı
Irak ve Suriye’deki 3 ABD üssüne saldırı
GİRİŞ 24.01.2024 23:18 GÜNCELLEME 24.01.2024 23:50
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Irak’taki İran yanlısı silahlı gruplarının çatısı altında toplandığı Irak İslami Direnişi, Irak’ın batısındaki Anbar’daki Ayn el-Esed Askeri Hava Üssü ile Irak'ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentindeki Erbil Havalimanı’ndaki ve Suriye’deki Conoco petrol sahasındaki ABD üslerine SİHA ve füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Irak İslami Direnişi, saldırıların Siyonist rejiminin Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkına yaptığı katliamlara yanıt olarak düzenlediğini vurguladı.

ABD, IRAK'TAKİ 3 NOKTAYA SALDIRI DÜZENLEMİŞTİ

ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin yaptığı açıklamada, Irak ve Suriye'de ABD güçlerine yönelik saldırılara karşılık olarak ABD Başkan Joe Biden'ın talimatıyla Irak'ta İran destekli Şii Haşdi Şabi güçlerinin çatısı altında bulunan Kataib Hizbullah'a (Hizbullah Tugayları) ve İran'a bağlı diğer grupların kullandığı 3 tesise saldırı gerçekleştirildiğini duyurmuştu.

Irak tarafından yapılan açıklamada, ABD saldırılarında 2 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığı aktarılmıştı.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Burda kal sana ihtiyacımız var ,gitme bizi terketme dedittirmeye çalışıyorlar
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    amaç amerikayi orada bırakmak. Çekiç gücün Türkiye'de olduğu dönemlerde,süresinin bitmesine yakın, cinayetlerin artmasi gibi
    Cevapla
  • Diriliş 3 ay önce Şikayet Et
    İşte bu 117 sene Osmanlı için Haçlı seferleri düzenlediler..Bikmadan usanmadan bizde Abd ve diğerlerine habire saldırı duzenletmeliyiz..Hicbir zaman rahat etmemeliler bırakıp gitmeliler.. İnşallah yakinda 15-30 Abd askeri geberdi haberi aliriz.İraktan Suriye'den
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    o kadar bombalama olur ama 1 amerikan askeri ölmez çok enteresan hepsi hikaye Amerika İran kolkola gerisi hikaye
    Cevapla
  • Volkan 3 ay önce Şikayet Et
    İran tarafında neden ölüyor ozaman. Benim bildiğim çifte telli yada halay hep beraber oynanır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!