Irak'ta, ABD'nin öldürdüğü Haşdi Şabi üyeleri için yas ilan edildi

Irak hükümeti, ABD'nin saldırısında ölenler için ülkede 3 gün yas ilan etti. CENTCOM, Kule 22 adlı üssüne yapılan saldırıya karşılık Suriye ve Irak'ta 85 hedefin vurulduğunu belirtti. Irak da 16 kaybının olduğunu bildirdi.

Irak'ta, ABD'nin öldürdüğü Haşdi Şabi üyeleri için yas ilan edildi
Irak'ta, ABD'nin öldürdüğü Haşdi Şabi üyeleri için yas ilan edildi
GİRİŞ 03.02.2024 18:52 GÜNCELLEME 03.02.2024 18:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Irak Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani, silahlı kuvvetlerimizde şehit olanların anısına tüm devlet daireleri ve kurumlarında 3 günlük genel yas ilan edilmesini talimatı verdi." ifadelerini kullandı.

İRAN'A BAĞLI DEVRİM MUHAFIZLARINA VE MİLİS KUVVETLERİNE YÖNELİK HAVA SALDIRILARI DÜZENLENDİ

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), üs saldırısına karşılık olarak Irak ve Suriye'de İran Devrim Muhafızları Ordusuna ait hedeflere yönelik hava saldırıları düzenlediğini duyurmuştu.

CENTCOM tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye ve Irak'ta İran devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü ile bağlı milis gruplara ait en az 85 hedefin hava saldırısıyla vurulduğu bildirilmişti.

3 AMERİKAN ASKERİ ÖLDÜRÜLÜRKEN 40'TAN FAZLA ASKERİ DE YARALANMIŞTI

ABD'ye ait Kule 22 adlı üsse düzenlenen saldırıda 3 Amerikan askeri ölmüş, 40'tan fazla asker de yaralanmıştı.

İRAN'IN KAYBI DAHA BÜYÜK

Irak Hükümet Sözcüsü Basim Avvadi, yaptığı yazılı açıklamada, "Amerikan yönetimi, Kaim Akkaşat (Enbar) bölgesindeki güvenlik güçlerimize saldırı düzenledi. Bu düşmanca saldırı aralarında sivillerin de bulunduğu 16 kişinin şehit olmasına ve 25 kişinin de yaralanmasına neden oldu." ifadelerini kullanmıştı.

IRAK HÜKÜMETİNE BİLGİ VERİLMEDİ

Saldırının bölgedeki yerleşim yerleri ve kamu mallarında maddi hasara neden olduğunu ifade eden Avvadi, ABD'nin söz konusu saldırıyla ilgili Irak hükümetine bilgi verdiği iddialarının ise "asılsız" olduğunu belirtmişti.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Veysel..... 2 ay önce Şikayet Et
    Demek ki neymiş , Hava savunma sistemleri ( HSS ) hayati derecede önemlidir
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    hey gidi ırak amerika boşuna mı girdi oraya , ordan atmaya gücün yetmiyorsa olacağı bu piyobsunuz piyon ülke falan değilsiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!