Yunan mutlu: Türkler geliyor

Yunanistan, Türk turistlere 10 Yunan adasına geçişte "kapıda vize" uygulamasını başlattı. Yunan işletme sahipleri, Türk ziyaretçi sayısının artmasının, İsrailli turist sayısının azalmasının yarattığı boşluğu dolduracağını düşünüyor.

GİRİŞ 22.02.2024 10:26 GÜNCELLEME 22.02.2024 11:44
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis arasında 2023 Aralık'ta yapılan görüşme sonrasında, Türkiye'den gidecek yolcuların hızlı bir şekilde 10 Yunan adasına geçisişini kolaylaştıracak "kapıda vize" uygulamasının başlatılacağı duyurulmuştu.

Kapıda verilen 7 günlük vizeyle; Kalimnos, Limni, Leros, Kos, Midilli, Sakız, Samos, Rodos, Simi ve Kastelorizo ​​adaları ziyaret edilebilecek.

YEREL EKONOMİ CANLANACAK

Simi Adası Belediye Başkanı Lefteris Papakalodoukas, söz konusu kararı överek, Yunanistan'la Türkiye arasında hem kültürel hem de turizm alanında güçlü bağlar olduğunu söyledi.

Otel Sahipleri Birliği Başkanı Giannis Papavasileiou da Türkiye'den ziyaretçi akınının artmasını ve İsrailli turist eksikliğinden kaynaklanan açığın kapanmasını beklediklerini belirterek, "Bu durum yerel ekonomiye fayda sağlayacak." dedi.

KAPIDA VİZE İÇİN NE GEREKİYOR?

Yunanistan adalarına kapıda vize alabilmek için 60 euro ödemek gerekiyor. Kapıda vize alabilmek için en az 6 ay geçerliliği olan bir pasaport, iki biyometrik fotoğraf, seyahat masraflarını karşılayacak kadar bakiyenin bulunduğu üç aylık banka hesap dökümü, otel rezervasyonu, feribot bileti, seyahat sağlık sigortası, kimlik fotokopisi ve başvuru formu ile pasaportta KKTC vize damgasının bulunmaması gerekiyor.

Yunan adalarına gitmek isteyen Türk turistler, daha önce, İzmir'deki Yunanistan Konsolosluğu'na başvuruyor ve uzun süren bir vize süreciyle karşı karşıya kalıyordu. Yeni kararla birlikte, adalara geçiş kolaylaşmış olacak.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 36
  • Deniz Kurdu 2 ay önce Şikayet Et
    KKTC vizesi olani almiyor diyip yinede gidenin vay Türklüğüne
    Cevapla
  • mert 2 ay önce Şikayet Et
    bu yunan adalarina gidenlerin hepsini gecmislere dönük incelensin A den Z ye kadar yahu o adalarda bizim amma düsmanlara resmen destek olmak demektir gitmek istreiyen kendini bilmezlere yaziklkar olsun iman sahipi olsalar asla gitmezler!!!
    Cevapla
  • Havalı. 2 ay önce Şikayet Et
    Şarta bak.KKTC Şarta bak.KKTC.mühürü varsa giremessiniz diyor.Sadece bu Benim yüz yıl daha gâvura paramı vermemek için yeterli sebeb teşkil eder.
    Cevapla
  • Türk 2 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun.. Bizim işletmelerin suyumu çıktıda aynı hizmet aynı bölge de tatil yapıyosun ama parayı sana her alanda düşmanlık yapan yunan ödüyorsun..
    Cevapla
  • Ertuğrul 2 ay önce Şikayet Et
    Bizim işletmelerin suyumu çıktı demişsin .Bizim işletmelerin daha iyi günleri bunlar.Çok ağlayacaklar.İş ahlakı diye kalmamış bizimkilerde.Aç gözlülük, para hırsı ,eğitimsizlik,ard niyet,ahlaksızlık,kabadayılık ne ararsan var.Heosi mafya olmuş.Ha bide gelen gurbetçiden 1000 euro alınsın olayı var Allahtan korkun.Ben şahsen artık Tüekiyeyi övmekten vazgeçtim rezil oluyoruz.
    Cevapla
  • Özgür 2 ay önce Şikayet Et
    Bizim işletmelerin maalesef suyuda çıktı cılkıda çıktı sorsan onlar gavur biz müslüman ama kalite hizmet uygun fiyat gavurda kalitesiz fahiş fiyatlar bizde biz müslüman bırakın bu işleri tatil fiyatlarını bi karşılaştır sonra tekrar yorum yaz insanları bizim zihyetimiz sevk ediyor bunlara
    Cevapla
  • Adlar 2 ay önce Şikayet Et
    Ìsmet inönü tarih kitaplarini Bulğarlara satanlar Adalari yunana verenler kimidi unutmayin allah aṣkina
    Cevapla
  • Olcay 2 ay önce Şikayet Et
    Cahil ve nankör
    Cevapla
  • Doğan 2 ay önce Şikayet Et
    Sanki adalar senindi. Araştır bakalım, Osmanlı Ege adalarını nasıl ve ne zaman kaybetmiş. İnönü ve silah arkadaşları olmasaydı şu anda senin yaşadığın yerde de Yunan bayrağı dalgalanacaktı. Bir ülkede kahramanlar hain hainler kahraman olarak gösterilmeye başlanmışsa o ülkenin başına büyük çoraplar örülüyor demektir. Uyumaya devam et.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti