ABD’den Rusya’ya 500’den fazla yeni yaptırım

ABD hükümeti, Ukrayna işgali ve Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin ölümü nedeniyle Rusya’ya mali ve askeri kurumları içeren 500’den fazla yeni yaptırım uygulanacağını açıkladı.

ABD’den Rusya’ya 500’den fazla yeni yaptırım
ABD’den Rusya’ya 500’den fazla yeni yaptırım
GİRİŞ 23.02.2024 22:07 GÜNCELLEME 23.02.2024 23:08
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

ABD, Rusya’ya uygulanacak yeni yaptırım paketini açıkladı. ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna işgali ve Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin ölümü nedeniyle Rusya’ya mali ve askeri kurumları kapsayan 500’den fazla yeni yaptırım uygulanacağı belirtildi.

Navalny’nin hapsedilmesinde rol oynayan yetkililere yönelik de tedbirlerin yer aldığı yaptırımlar, Rusya’nın kartlı ödeme sistemi Mir’i ve ihracat kısıtlamalarına maruz kalacak yaklaşık 100 firma ile kişiyi içerisine alıyor. Ayrıca ABD’nin yaptırımları Rusya’nın gelecekteki enerji üretimini geliştiren ve insansız hava aracı konusunda İran’la işbirliği yapan şirketler ile Rus ordusuna malzeme gönderen işletmelerle bağlantılı kuruluşlara da uygulanacak.

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada, “Yeni yaptırımlar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yurtdışındaki saldırganlığından ve yurtiçindeki baskısından dolayı daha da ağır bir bedel ödemesini sağlayacak. Eğer Putin ölüm ve yıkımının bedelini ödemezse devam edecektir” dedi.

ABD’nin açıkladığı son paket ile birlikte yaptırım uygulanan kuruluşların sayısı 4 binin üzerine çıkmış oldu.

AB, RUSYA'YA 13. YAPTIRIM PAKETİNİ DE AÇIKLADI

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell de, Rusya’nın silah temin etmesine yardımcı olmakla ve Ukraynalı çocukların kaçırılmasına karışmakla suçlanan 200 şirket ve kişiyi içeren yaptırım paketini açıkladı. Borrell, “Ukrayna’nın meşru müdafaa mücadelesini kazanmasına yardımcı olma kararlılığımızı sürdürüyoruz” dedi.
Yaptırım uygulanacak kişiler arasında Kuzey Kore'nin savunma bakanı dahil Kuzey Kore silahlarının Rusya'y

KAYNAK: İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • alp 2 ay önce Şikayet Et
    batı bloğunu sarsmak lazım bunun çok kolay bir kaç yolu var. 1 ortadoğuda abd varlığını sona erdirmek bunun en etkin yolu halk isyanları halk toplu şekilde abdnin üslerine saldırmalı afganistan gibi, ikincisi doğu bloğunu güçlendirmek. bunun için sert bir diplomasi lazım özellikle türk istihbaratına burda çok büyük rol düşüyor. hicaz, körfez doğu blğuna katılır abdnin buralardaki varlığ
    Cevapla
  • Baba 2 ay önce Şikayet Et
    Peki sizin Gazze'de öldürdüğünuz bbeklerin çocukların kadınların yiktiginiz dagittiniz şehrin hesabını kim verecek pis Siyonist köpek
    Cevapla
  • Murat 2 ay önce Şikayet Et
    Az kaldı yaptırımlarla savaş kazanıp tarih yazacak abd ve havarileri
    Cevapla
  • Gazze 2 ay önce Şikayet Et
    İt soyu işinize geldiğine yaptırım İnşaallah Putin sizin sonunuzu getirir. Siz ne zannediyorsunuz kendinizi dünyayı siz yönetmiyorsunuz bugünler iyi günleriniz. İnşallah yoksulluk ve savaş sizi de bulur birgün
    Cevapla
  • Kalamar 2 ay önce Şikayet Et
    abd kendisini mi yaptırıyor 500 kere anlamadım rusya biden in kaçamak evi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!