Texas’taki orman yangınlarında itfaiyeciler alevlerin arasında kaldı

ABD'nin Texas eyaletinin 5 farklı noktasında devam eden yangınlarda acil durum ilan edildi. Yangına müdahale için yola çıkan bir itfaiye ekibi görüş mesafesinin düştüğü yolda alevlerin arasında kaldı.

GİRİŞ 28.02.2024 14:12 GÜNCELLEME 28.02.2024 16:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

 ABD'nin Texas eyaletinin 5 farklı noktasında devam eden yangınlarda şu ana kadar 370 bin dönümlük arazi küle döndü. Olay yerine ulaşmaya çalışan itfaiye ekipleri oldukça zor anlar yaşadı.

GÖRÜŞ MESAFESİ GİTTİKÇE AZALDI

Smokehouse Creek yangınına müdahale için Greenville şehrinden yola çıkan bir itfaiye ekibi, görüş mesafesinin düştüğü yolda alevlerin arasında kaldı. ABD'nin Texas eyaletinin kuzeyindeki Panhandle bölgesinde 26 Şubat'ta başlayan orman yangınları, sıcak hava ve şiddetli rüzgarın etkisiyle giderek yayılıyor.

EN BÜYÜK BEŞİNCİ ORMAN YANGINI

Teksas A&M Orman Servisine göre 5 farklı noktadaki yangınlarda şu ana kadar 370 bin dönümden fazla alan kül oldu, binlerce kişi evlerinden tahliye edildi. En az 300 bin dönümlük alanı küle çeviren Smokehouse Creek yangınının eyalet tarihinin en büyük beşinci orman yangını olduğu belirtildi.

YANGIN ÇEVRE ŞEHİRLERE YAYILDI

Hızla yayılan Smokehouse Creek yangını Stinnett şehrindeki bir çiftliğe doğru yaklaşırken, çok sayıda sığır bölgeden tahliye edildi Greenville şehrinden Canadian ve Wheeler yakınlarındaki yangınlarla mücadele için görevlendirilen itfaiyeciler ise alevlerin arasında kaldı. İtfaiye ekibi, yoğun duman nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü yolda güçlükle ilerleyebildi.

ACİL DURUM!

Nükleer silah üretimi yapan savunma şirketi Pantex'in Texas’taki fabrikasında da tüm faaliyetler durduruldu. Texas Valisi Greg Abbott, eyalet genelindeki orman yangınlarıyla mücadele için acil durum ilan edildiğini açıkladı.

YANGIN OKLAHOMA'YA SIÇRADI

Oklahoma Acil Durum Yönetimi Sözcüsü Keli Cain, Texas’taki orman yangınlarının Oklahoma’ya yayıldığını aktardı. Cain, Roger Mills ve Ellis bölgeleri için tahliye emri yayımlandığını belirtti.

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yerlebir ol Amerika. Cehenneme kadar yolun var. Allah artırsın. Yok oluşunu göreyim Amerika...
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    cehennemin provası bu ey amerika katlettiğiniz insanların acısı bi yerden çıkacak..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı