Rus öğrenci, Wi-Fi ağına verdiği isim sebebiyle hapse atıldı

Başkent Moskova'da, Wi-Fi ağına Ukrayna yanlısı bir isim veren Oleg T. adlı Rus öğrenci tutuklandı. Mahkeme "radikal örgütlerin sembollerini" kullandığı gerekçesiyle Rus öğrenciye 10 gün hapis cezası verdi.

GİRİŞ 10.03.2024 14:53 GÜNCELLEME 10.03.2024 16:40
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Moskova Devlet Üniversitesi'nde okuduğu belirtilen öğrencinin, kablosuz bağlantı ağına "Slava Ukraini! (Ukrayna'ya zafer)" adını verdiği ifade edildi.

Davaya bakan Moskova Mahkemesi, açıkladığı kararda, "radikal örgütlerin sembollerini" kullandığı gerekçesiyle Rus öğrenciye 10 gün hapis cezası verdi.

Mahkeme, Oleg T.'nin Wi-Fi ağının kapsama alanında olan sayısız kişiye sloganı yaymayı hedeflediğine hükmetti.

Tutuklanarak cezaevine gönderilen öğrenci, savaş karşıtı yorumları veya eylemleri nedeniyle cezalandırılan yüzlerce Rus vatandaşının sonuncusu oldu.

Öğrencinin çarşamba sabahı gelen ihbar üzerine üniversite yurduna düzenlenen baskınla gözaltına alınmış, güvenlik güçlerinin öğrencinin bilgisayarına ve modeme el koyduğu ifade edilmişti.

RUSYA'DA "SAVAŞ" KELİMESİNİ KULLANMAK YASAK

Savaşın başından bu yana Kiev güçlerinin sıklıkla kullandığı slogan, daha önce Rusya'da da savaş karşıtı gösterilerde duyulmuştu.

Uluslararası Af Örgütü'nün verilerine göre, geçen yıl en az 21 bin kişi savaş karşıtı eylemleri nedeniyle Rus yargısı tarafından hedef alındı.

İnsan hakları grupları, savaş karşıtlarına yönelik mahkemelerin adil olmadığını ve hapis cezalarının eleştirel sesleri susturmak için kullanıldığını öne sürüyor.

2022'de başlayan Ukrayna savaşı için "savaş" demenin dahi yasak olduğu ülkede, devam eden çatışmalar için "özel askeri operasyon" ifadesi kullanılıyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • ZÜLKARNEYN 1 ay önce Şikayet Et
    Örnek olsun.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    işte böyle ceza caydırıcı olmalı biz hırsızımızdan şikayetçi olmaya korkuyoruz
    Cevapla
  • Tepki 1 ay önce Şikayet Et
    Bak adamlar sözünü ettirmiyor,cezayı basıyor... Sözde bizdenler anlayana..!
    Cevapla
  • malatya balabanlı 1 ay önce Şikayet Et
    İşte terörle mücadele böyle olur bizde meclise bir silahla girmedikleri kaldı onu da görürsek şaşırmayız . Teröre düşmana desteğe müsamaha asla gösterilemez . İçerde terörle mücadelede demokrasi kılıfı altında gerekli tedbirler alınamıyor . Birde maaşla besliyoruz .
    Cevapla
  • Can Karacurun 1 ay önce Şikayet Et
    helâl olsun ruslara. devlet olmanın gereğini yapıyorlar. yoksa yıkılıp yok olmamaları içten değil. biz ne yapıyoruz dibine kadar özgürlük ve dibine kadar özgür siyaset yapıyorlar. dağdaki ciyanların dili eli ayağı oluyorlar T.C.Devletinin meclisinde ve şehirlerinde. demokrasi ve özgürlük adına biz! onları teşvik edercesine susuyor ve izliyoruz sadece. aaahh devletim ahhh.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!