İsmail Haniye'den ateşkes açıklaması

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İsrail ile devam eden ateşkes müzakerelerine ilişkin, “Düşman hala, ateşkes ve halkımıza yönelik saldırıları durdurma konusunda garanti vermeyi reddediyor" dedi.

İsmail Haniye'den ateşkes açıklaması
İsmail Haniye'den ateşkes açıklaması
GİRİŞ 10.03.2024 23:22 GÜNCELLEME 10.03.2024 23:23
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 156 gündür devam ederken, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İsrail ile devam eden ateşkes müzakerelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haniye, İsrail’i ateşkes müzakerelerinde anlaşma sağlanamamasının sorumlusunun İsrail olduğunu belirterek, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların durdurulmasına yönelik taleplerinin İsrail tarafından reddedildiğini açıkladı.

İsrail'in saldırılarına son verme, askerlerini geri çekme ve yerlerinden edilen Filistinlilerin Gazze Şeridi'ndeki evlerine dönmelerine izin verme konusunda henüz bir taahhütte bulunmadığını söyleyen Haniye, "Gazze'deki savaşı sona erdirmeyen bir anlaşma istemiyoruz. Düşman hala, ateşkes ve halkımıza yönelik saldırıları durdurma konusunda garanti vermeyi ve net taahhütlerde bulunmayı reddediyor" dedi.

Filistin halkını savunma devam edeceklerini vurgulayan Haniye, müzakere edilmiş bir çözüm aramaya kararlı olduklarını belirterek, "Bugün arabuluculardan net bir cevap alırsak, anlaşmayı tamamlamaya ve esir değişimi konusunda esneklik göstermeye hazırız" dedi.

Hamas’ın, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın rakibi olan El Fetih ve diğer gruplarla bir birlik hükümeti kurmaya açık olduğunu aktaran Haniye, bunun için seçimler yapılana kadar "belirli görevleri" olan geçici bir ulusal uzlaşı hükümeti kurulmasını içerebileceğini söyledi.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 43
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Süleyman 34 hala hadiselere yanlış yerden bakıyorsun bu meselenin 1947 den bu tarafına bakarsan görürsün...
    Cevapla
  • poyrazi 2 ay önce Şikayet Et
    Ramazan ayında birşey demek istemiyorum neye dayanarak bu savaşı başlattınız peygamber efendimizin hayatını hiçmi okumadınız karşınızdaki zalimin savaş hukuku bilmez bir zalim alçak olduğunu bilmiyormuydunuz kim sizleri bu yola itti
    Cevapla
  • Süleyman34 2 ay önce Şikayet Et
    Hamas elinde ne vardıda bu insanları savaşa sürükledin.
    Cevapla
  • Cesur AdAm 2 ay önce Şikayet Et
    ZALİMLER İCİN YAŞASIN CEHENNEM, boykota devam çoçuklarımızı da aşılayacağız. bu ekilen tohumlar zamanla yahudileri yok edecektir. batılılar hep yahudileri yok ederken muslümanlar kurtardı. ama şimdi yahudileri kurtaracak müslümanlar olmayacak. ALLAH CC DAİMA KAZANANDIR. sadece sabır
    Cevapla
  • Orhan 2 ay önce Şikayet Et
    Artık İsrail'i zor kullanarak durdurma zamanı çoktan gelmiş ve geçmiştir. Bir an önce her türlü ihtimal göze alınıp müdahale edilmelidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında imzaladı! Maduro'dan Türkiye duyurusu: Erdoğan'a selamımı iletiyorum
Başıboş köpekleri savunan kadından kan donduran sözler: Çocukları ölümle tehdit etti!