Endonezya'ya vuran sel ve heyelanlarda en az 26 kişi hayatını kaybetti

Kurtarma ekipleri daha fazla ceset çıkarırken en az 26 kişinin öldüğü ve 11 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

GİRİŞ 11.03.2024 14:43 GÜNCELLEME 11.03.2024 14:51

Endonezya'nın Sumatra adasında meydana gelen sel ve toprak kaymalarında en az 26 kişi hayatını kaybetti.

SULAR ÇEKİLDİKÇE ACI GERÇEKLER ORTAYA ÇIKIYOR

Yapılan açıklamada yetkililer 11 kişinin daha kayıp olduğunu bildirdi ve hayatını kaybedenlerin sayısının artabileceği uyarısında bulundu. Sağanak muson yağmurlarının yol açtığı sel ve toprak kaymalarının ardından sular çekilirken kurtarma ekipleri daha fazla cansız bedene ulaştı.

DOKUZ ŞEHİR SULAR ALTINDA

Sel Batı Sumatra eyaletinde dokuz ilçe ve şehri sular altında bıraktı. Cuma günü geç saatlerde büyük bir çamur kayması, bir nehrin kıyılarını aşmasına ve Pesisir Selatan bölgesindeki dağ köylerini parçalamasına neden oldu.

ZORLU KURTARMA ÇALIŞMALARI

Ulusal Afet Yönetim Ajansı yaptığı açıklamada, yardım çalışmalarının elektrik kesintileri, hasarlı köprüler ve yoğun çamur ve enkaz nedeniyle kapanan yollarla sekteye uğradığını belirtti.

HALA ARANANLAR VAR

kurtarma ekipleri çoğunlukla Pesisir Selatan ve komşu Padang Pariaman bölgesindeki en kötü durumdaki köylerde olmak üzere daha fazla ceset çıkardığını ve ölü sayısının 26'ya yükseldiğini söyledi.

Heyelanlarda en az 14 evin gömüldüğü bilgisi verildi. En az iki köylünün yaralandığı ve kurtarma ekiplerinin de hala 11 kişiyi aradıklarını söylendi. Batı Sumatra eyaletinde 37.000'den fazla ev ve bina sular altında kaldı. En az üç ev sele kapıldı ve 666 ev de hasar gördü.

KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Batı Sumatra'nın afet azaltma ajansından bir yetkili olan Fajar Sukma, kurtarma çalışmalarının da olumsuz hava koşulları nedeniyle sekteye uğradığını söyledi.
"Bugün hala yağmur yağıyor ve kurtarma ekipleri kurtarma operasyonunu yağmurun ortasında yürütüyor" dedi. Sözlerine "Biz raporu güncellerken kayıp sayısının artmaya devam etme ihtimali var" ekledi.

Ajans, sellerin ayrıca 26 köprü, 45 cami ve 25 okula zarar verdiğini; 13 yol ve iki sulama sistemi ünitesini tahrip ettiğini ve 113 hektarlık (279 dönüm) pirinç tarlası ile 300 metrekarelik (3,230 fit kare) ekili alanın sular altında kaldığını belirtti.
 

KAYNAK: HABER7
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'