Tehlikeli yakınlaşma! Savaş jetleri anında havalandı!

Rusya, iki Amerikan stratejik bombardıman uçağını, Barents Denizi üzerinden ülke sınırına yaklaşırken önlediğini açıkladı.

GİRİŞ 24.03.2024 18:32 GÜNCELLEME 24.03.2024 18:32
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkenin kontrol ekipmanının Rus hava sahasına yaklaşan bir grup uçak tespit ettiği ve bunun üzerine uçağı tanımlamak ve herhangi bir ihlali önlemek için bir MiG-31 savaş uçağı gönderdiği belirtildi.

Açıklamada, "Rus savaş uçağı mürettebatı hava hedefini bir çift ABD Hava Kuvvetleri B-1B stratejik bombardıman uçağı olarak tanımladı" denildi.

Açıklamada ayrıca stratejik bombardıman uçaklarının Rus savaş uçağı kendilerine yaklaşırken uçuş rotalarını ayarladıkları ve ardından güvenli bir şekilde ana havaalanına döndükleri belirtildi.

Rusya'nın devlet sınırının ihlal edilmediği de belirtilirken, Rus savaş uçağının manevralarının "tarafsız sular üzerinde hava sahasının kullanımına ilişkin uluslararası kurallara tam olarak uygun şekilde ve güvenlik önlemlerine riayet edilerek" gerçekleştirildiği kaydedildi.

ABD makamları henüz açıklama hakkında yorum yapmadı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • İnanılmaz 1 ay önce Şikayet Et
    bizde ağır bombardman uçağı yapalım
    Cevapla
  • Yaren 1 ay önce Şikayet Et
    Demedi demeyin dünya savaşı kopacak hazır olun
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yorumlara bakın çoğu ABD nerefret kusyor ama ABD gitmek can atyor, ABD gideyimde ne iş olursa yaparım diyen milyonlarca Türk vatandaş var, bi kendinize sorun Rusya’ya kaç kişi gitmek ister, o yüzden ülke bu hale geldi
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Tüm müslüman ülkelerden kaçanlar avrupaya amerikaya yol almıyor mu? Ona buna kafir demek büyük konfor ama refah neden orada diye düşünemiyorlar.
    Cevapla
  • Necdet 1 ay önce Şikayet Et
    Olacak inşaallah rabbim ikinci dünya benzeri bir savaşı zalimi yine zalimle cezalandıracak.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    vurun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'