Kamala Harris'ten İsrail'e uyarı: Çok büyük hata olur

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail'in tüm uyarılara rağmen Refah'a yönelik olası saldırısının "çok büyük hata" olacağını dile getirdi.

Kamala Harris'ten İsrail'e uyarı: Çok büyük hata olur
Kamala Harris'ten İsrail'e uyarı: Çok büyük hata olur
GİRİŞ 24.03.2024 21:43 GÜNCELLEME 24.03.2024 21:43
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Harris, "ABC News" adlı haber programında değerlendirmelerde bulundu.

Gazze'ye ilişkin haritaları detaylı bir şekilde incelediğini belirten Harris, "Buradaki kişilerin gidecek hiçbir yeri yok." ifadesini kullandı.

Harris, Refah'la ilgili çok sayıda görüşme gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Her türlü Refah'a yönelik kapsamlı bir askeri operasyonun çok büyük bir hata olacağını açık bir şekilde söyledik." dedi.

ABD'nin İsrail'in Refah'a saldırısı karşısında bir adım atma ihtimali olup olmadığının sorulması üzerine Harris, "adım adım hareket edeceklerini" ancak hiçbir seçeneğin ihtimal dışı olmadığını dile getirdi.

Harris, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'nun barışa engel olup olmamasıyla ilgili ise, "Biz Gazze'ye ilişkin önceliklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Çok sayıda masum Filistinlinin öldürülmesine karşı çıktıklarını ifade eden Harris, İsrail ve Filistin halkının eşit düzeyde güvenlik ve onur içinde yaşama hakkı bulunduğunu söyledi.

- Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin son sığınağı Refah

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırıları nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi, yerinden edildi. Bu Filistinlilerin çoğu, İsrail'in daha önce "güvenli bölge" olduğunu iddia ettiği Refah kentine sığındı.

Gazze Şeridi'nin en güneyinde, Mısır sınırında yer alan Refah'ın İsrail saldırılarından önce 280 bin olan nüfusu, halihazırda 5 katından fazla artarak neredeyse 1,5 milyona ulaştı.

İsrail saldırılarından kaçarak, yeterli kalacak yerin bulunmadığı ve altyapının yetersiz kaldığı Refah'a sığınan Filistinlilerin büyük bölümü, derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.

İsrail ordusunun sık sık hava saldırıları düzenlediği Refah'a kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi'nde sığınacak yerinin kalmayacağından endişe ediliyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İkiyüzlü abd.
    Cevapla
  • KURBAĞA 1 ay önce Şikayet Et
    Siz Uyutun Müslüman Dünyayı. İçimizdeki işbirlikçileriniz de yardımcı olsun!
    Cevapla
  • BÜYÜK HATA 1 ay önce Şikayet Et
    Bunun Amerikan Başkanı olması olur.
    Cevapla
  • Bir garip yolcu 1 ay önce Şikayet Et
    Allah’ın laneti tüm İsrail ve destekçilerinin üzerine olsun inşaAllah. Allah cc en yakında İtrail ve yandaşlarının belasını versin inşaAllah. Allah cc en yakında tüm Muhammed ümmetinin imanını şuurlandırıp bir İslam sancağı altında birleştirsin inşaAllah. Allah cc.El Kahhar ismiyle en yakında İtrail ve yandaşlarını kahru perişan eylesin inşaAllah, amin.
    Cevapla
  • insanlık 1 ay önce Şikayet Et
    Bu ABD nin Kamala sıda öldürün dedik de bu kadar demedik, sonra tepesine indiğimiz dünyayı nasıl ikna edip kandıracağız? Diyor heralde. Zalimin en önde giden yüzsüzü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!