Kaçırılan pilotlarımız İstanbul'a geldi

Lübnan'da kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan Türk pilotlar Murat Akpınar ile Murat Ağca'nın içinde bulunduğu uçak, İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi. Pilotlarımızı İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve pilotların ailesi karşıladı.

GİRİŞ 19.10.2013 21:28 GÜNCELLEME 20.10.2013 00:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Lübnan'da 71 gün sonra serbest bırakılan Türk pilotlar Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca, özel uçakla Türkiye'ye getirildi. 

Atatürk Havalimanı'na inen uçağın yanına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın ailesi gitti. Uçaktan inen pilotlar aylardır bekledikleri ana kavuştu. Murat Akpınar uçaktan iner inmez oğlunu kucakladı, havaya attı ve sarıldı... Pilotlar, Başbakan Erdoğan'a teşekkür ederek bir süre konuştular.

ERDOĞAN: HOŞGELDİNİZ 

Başbakan Erdoğan, pilotların aileleriyle birlikte aprona girerek, uçağın merdivenlerinin önüne geldi. Bu sırada alkışlar eşliğinde pilotlar Akpınar ve Ağca uçaktan indi. Erdoğan, pilotlara "geçmiş olsun" ve "hoşgeldiniz" derken, pilotlar ailelerine sarılarak hasret giderdi.

Uçağa girerek kısa bir süre içeride kalan Başbakan Erdoğan, pilotlar ve aileleri ile uçağın önünde bir süre görüştü. Karşılamaya, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil de katıldı.

KÖTÜ MUAMELE GÖRMEDİK

Karşılamanın ardından açıklama yapan pilot Murat Akpınar, "İlk bir hafta uçakların sesini duyuyorduk. Nerede olduğumuzu anlamaya çalışıyorduk. Lübnan'nın güneyinde mi yoksa kuzeyinde mi diye. Namaz kıldık. Bizim oradan kaçmamız gibi birşey imkansızdı. Bunu transferler esnasında gördük. 71 gün boyunca onlarla iyi geçindik. Onların hayalinde iyi bir iki pilot kaldı. Oradakilerinden biri çocuğunun adını Murat oyarak koyacak. Belki de kaldığımız yerin girişine heykellerimizi dikecekler. Biz onlara çok şey ifade ettik. Türk insanını çok iyi temsil ettik. Bize herhangi bir şekilde kötü muamele yapılmadı. Bunu kesin bir ifade ile söylüyorum. Darbe veya şiddet yoktuk. Zaten öyle birşey olsaydı bugün buraya gelmezdik. Herkese çok çok teşekkür ediyorum. Başbakanımızı teşekkür ediyorum. Bizi Türkiye'nin yalnız bırakmayacağını biliyoruduk" diye konuştu. 

DAVUTOĞLU KONYA'DA KONUŞTU

Türk pilotların Türkiye'ye doğru yola çıktıkları esnada açıklama yapan Davutoğlu, "Gerçekten ikinci bayramımızı yaşıyoruz. Gerçek bir bayram sevinci. Geçen Ramazan bayramında aldığımız bir haber hepimizin yüreğinde sızı oluşturumuştu. O bayramdan bu bayrama kadar o bayramı da hakkıyla yaşayamamıştık. Pilotlarımız için büyük çaba sarfettik. Sürecin doğrudan başarıya ulaşması açısından ciddi çabalar sarfedildi. Bugün bu haberi paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Şu ana kadar çeşitli olaylarla kaçırılan 178 vatandaşımızı ailelerine kavuşturduk. Bizim için her aileye kavuşma bir bayramdır. Ben tekrar pilotlarımıza geçmiş olsun diyorum. Ailelerine geçmiş olsun diyorum. Allah onları bir daha ayırmasın. Pilotlarımız hiçbir kötü muameleye maruz kalmadıklarını belirttiler. Özgüvenleri yerindeydi. Seslerinde en küçük bir titreme ve şaşkınlık yoktu" diye konuştu. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • Halil İbrahim 10 yıl önce Şikayet Et
    Kemal kara dene zat a.. Yahu arkadas sen Turkiey disina cikmamissin hic demekki.Haritayi alacakmissin, bakacakmissin Turkiye nerdeymis mis.Al bakalim eline bir ABD de satilan haritadan, yada Japonya da satilan bir dunya haritasi bak bakalim Turkiye nerde duruyor.Ben Tunusta bulunmustum ve orada ir dunya haritasi almistim bir baktimki Tunus dunyanin tam ortasinda duruyor.Azerbaycana gittigimdede bir harita gormustum dunya haritasi AZERBAYCAN tam dunyanin ortasinda.Kardesim Turkiyede satiulan dunya haritalarinda Turkiye tam ortada diye sen dunyanin gobegindemi zannediyorsun Turkiyeyi.Azcik kafa ya azcik, cok degil azcik beyin ve kafa kullanimi lutfen
    Cevapla
  • ilker coşkun 10 yıl önce Şikayet Et
    uyanık olalım. lütfen biraz uyanık ve mantıklı olalım bu pilotları kaçıranlar türkiye den istediklerini aldıkları için serbest bıraktılar pilotların serbest kaldığı gün 9 lübnanlı da serbest bırakıldı ve bu kaçırma olayını gerçekleştirenler hedeflerine ulaştığı için pilotları serbest bıraktı burada kimse şov ve ucuz kahramanlık yapmasın
    Cevapla
  • cafer mutlu 10 yıl önce Şikayet Et
    NIHAYET KURTARABILINDILER. devlet bu kadar uzun surdurtmemelıydı ama turkıye ıcın buyuk basarı sayılır . ve elbet oy/puan kazanabılınecek hareketler.pılotları karsılıyan da maalesef sadece akp lıler.
    Cevapla
  • erdal islam 10 yıl önce Şikayet Et
    yahu sizi anlamak mümkün değil. komşularımızla sıfır problem isteyen bizdik elimizden geleni yaptık bunu bozmaya çalışan israil abd rusyaydı onlarda ellerinden geleni yaptılar ve sizlerde onları desteklediniz bu hale geldi yani siz şimdi kendinizi vatansever değerlerini sahiplenen insanlar olarakmı görüyorsunuz??kusura bakmayın siz ne derseniz diyin değilsiniz baştan sona siyonizmin yanında konumlandınız komşularla sorun çıkması için elinizden geleni ülke içinde ardınıza komadınız siz olmasaydınız suriye çoktan insani yönetimine kavuşmuştu siz olmasaydınız 200 bin insan ölmezdi ülkenin dış politikasına bu kadar kinle muhalefet edenler sizde bunun farkındasınız halkda maske takıp konuşmanın her halkın lisanında tek bir karşılığı vardır.
    Cevapla
  • Bora TUNCER 10 yıl önce Şikayet Et
    .... Dış Politikadan çok iyi anlayan arkadaşlar... Alıştınız tabi onurunuzu ayaklar altına alıp yunan mevkidaşı ile uzo içip sirtaki oynayan, bir milyar dolar için abd başkanı önünde elpençe divan duran, israilin bir dediğini ikiletmeyecek kadar sıkı müttefiki!! olan, ve isterseniz bu manzaralara benzer onlarca örnek verebileceğim, maskaraya, şamar oğlanına dönmüş politikacılara değilmi? Kendinize gelin... Dünya eski dünya değil. Artık olaylar saat başı baş döndüren bir hızla değişiyor. Futbolda bilmem ne kulübün başkanına yada teknik direktörüne istediğiniz kadar ahkam kesebilirsiniz. Ama memleket meselelerinde Yavaş gelin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş Dolmabahçe'de 1 puanı 90+7'de kurtardı
Eski Mossad Başkan yardımcısından itiraf: Savaşı kaybettik İsrail ekonomisi çöküyor