Soğuk hava kaldığı yerden

Kış bitmek bilmiyor. İki gün 'mola' verecek olan kar yağışı ve soğuk hava hafta sonundan itibaren yeniden etkili olacak. Sıcaklık 10 derece azalıyor. İşte 5 günlük hava tahmini

Soğuk hava kaldığı yerden
Soğuk hava kaldığı yerden
GİRİŞ 10.02.2006 00:04 GÜNCELLEME 23.02.2018 18:17

Türkiye'nin, bu akşam Balkanlar üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği, sıcaklığın Pazartesi günü tüm yurtta 8-10 derece azalacağı bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, halen yurdun iç ve doğu bölgelerinde yağışların etkisini sürdürdüğü, bu yağışlara ilave olarak, bu akşam yurdun batı kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği kaydedildi.Açıklamaya göre, Marmara'nın batısı ve kıyı Ege'de bu akşam başlayacak yağışlar; yarın Marmara, Ege, Akdeniz, batı ve orta Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısında sürecek.

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Yağışlar yağmur ve sağanak şeklinde, batı Karadeniz'in iç kesimleri, iç Ege, Doğu Anadolu'nun batısı ile sabah saatlerinde İç Anadolu'nun batısında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Bu akşam saatlerinden itibaren yurdun batı kesimlerinde lodos kuvvetli olarak esecek.

Cumartesi günü bütün bölgeler yağışlı geçecek. Yağışlar güney Ege kıyıları, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, Marmara'nın doğusu, batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güneydoğusunda karla karışık yağmur, Trakya, iç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kar şeklinde görülecek.

Yağışların yarın ve Cumartesi günü Marmara, Ege, Akdeniz, batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun batısında etkili olması bekleniyor.
 
SOĞUK HAVA HAFTA SONUNA KADAR ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK
   
Pazar günü Marmara'nın batısı ile kıyı Ege dışında bütün bölgeler yağışlı geçecek. Yağışlar Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'da yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Poyraz yurdun kuzey ve iç kesimlerinde kuvvetli olarak esecek.

Hava sıcaklığı yarın lodos ile birlikte artacak, Cumartesi günü kuzeybatı kesimlerde, Pazar günü batı kesimlerde, Pazartesi günü tüm yurtta hissedilir derecede (8-10 derece) azalacak. Soğuk hava hafta sonuna kadar yurtta etkisini sürdürecek.

Açıklamada, bu gece ve yarın Marmara, Ege bölgelerinde kuvvetli lodosa bağlı görülebilecek kar erimeleri ile yurdun iç ve batı kesimlerinde muhtemel soba zehirlenmelerine karşı tedbirli olunması istendi.

Yurdun batı kesimlerinde yarın ve Cumartesi günü görülecek etkili yağışlara bağlı oluşabilecek su baskınları ve taşkın olaylarına karşı tedbir alınması gerektiği kaydedildi.

Pazar ve Pazartesi günü hava sıcaklığında görülecek hissedilir derecede (8-10 derece) azalma nedeniyle kuvvetli buzlanma ve don olayına karşı tedbir alınması uyarısında da bulunuldu.

HÜRRİYET

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."