Dışişleri'nden Cerablus ve El Bab açıklaması

Suriye'de Türkiye, Rusya ve İran garantörlüğünde ilan edilen çatışmasızlık bölgeleri arasında Cerablus ve El Bab'ın neden yer almadığına ilişkin soruya Dışişleri'nden yanıt geldi

Dışişleri'nden Cerablus ve El Bab açıklaması
Dışişleri'nden Cerablus ve El Bab açıklaması
GİRİŞ 12.05.2017 20:47 GÜNCELLEME 12.05.2017 20:48
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, düzenlediği olağan basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Müftüoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya'nın Soçi kentinde 3 Mayıs'ta yaptığı görüşmenin ardından Astana'da Rusya, Türkiye ve İran'ın vardığı mutabakat sonucu Suriye'de oluşturulan çatışmasızlık bölgeleri ile ilgili de açıklamalar yaptı.

"CERABLUS VE EL BAB'IN DAHİL EDİLMESİ ANLAMSIZ OLURDU"

Müftüoğlu, Türkiye'nin Fırat Kalkanı operasyonu sonucunda Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolündeki Cerablus ve El Bab bölgelerinin çatışmasızlık bölgelerine neden dahil edilmediği sorusu üzerine "Astana'da imzalanan anlaşmanın temel amacı hükümetle muhalifler arasındaki çatışmalara son verilmesi. Bahsekonu bölgede böyle bir çatışma zaten söz konusu değil. Dolayısıyla bu bölgenin çatışmasızlık bölgelerine dahil edilmesi anlamsız olurdu. O sebeple onlar arasında yer almadı" dedi.

YORUMLAR 7
  • kafkas 7 yıl önce Şikayet Et
    ypg gelecekte seni neler bekliyor bir bilsen şimdiden kafana sıkardın her şeyin bir zamanı var..
    Cevapla
  • semih 7 yıl önce Şikayet Et
    ha Tokat ilimizi çatışmasızlık bölgesi ilan etmişiz ha el bab' ı.. cevap çok açık olmuş..
    Cevapla
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    kan ile alınan kan ile ver
    Cevapla
  • ayran 7 yıl önce Şikayet Et
    Oralar Ypg'ye teslim edilecek ondan karışılmıyor, nasıl olsa Ypg bu anlaşmanın dışında yani Cerablus ve El-Bab saldırırsa kimse karışamaz..
    Cevapla
  • Seracettin 7 yıl önce Şikayet Et
    Ypg/pkk halt etmiş. Tel Rıfat'ı boşaltıyoruz, Tel Abyad ve Rakka da boşaltılacak. IŞİD bir bitsin sıra pkk'ya gelecek hiç şüphen olmasın. Ya Esat, ya ÖSO ya da Türkiye pkk/ypg'yi temizleyecek.
    Cevapla
  • Seracettin 7 yıl önce Şikayet Et
    Soruyu soran biraz kafayı çalıştırıp meteoroloji bültenine baksa güneydoğu Anadolu bölgesinde El-Bab ve Cerablusun da hava durumunun verildiğini görürdü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Starbucks’ı boykot edenlere ‘salak’ diyen Ümit Özdağ, oyuncu Sinan Albayrak’a dava açtı
Personel maaşlarını ödeyemeyen Kuşadası Belediye Başkanı içki ısmarladı