MİT'in paketlediği Prof. hakkında çarpıcı detay!

Kosova’da paketlenen 6 FETÖ’cüyü, özel bir ekip sorguluyor. Ergenekon sürecinde örgüt lehine raporlar düzenlediği belirlenen Osman Karakaya’nın, Adli Tıp’a yükselişi ile ilgili şok bir detaya ulaşıldı. Tıp alanında uzman olan Karakaya’nın, Prof.’luğu sosyal hizmetler bölümünden aldığı ortaya çıktı.

MİT'in paketlediği Prof. hakkında çarpıcı detay!
MİT'in paketlediği Prof. hakkında çarpıcı detay!
GİRİŞ 01.04.2018 08:02 GÜNCELLEME 01.04.2018 08:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

MİT'in Kosova istihbaratıyla etkin işbirliğinde gerçekleştirdiği operasyonla, Türkiye'de aranan 6 üst düzey FETÖ’cü yakalandı. Cihan Özkan, Kahraman Demirez, Hasan Hüseyin Günakan, Mustafa Erdem, Osman Karakaya ve Yusuf Karabina Türkiye'ye getirildi. FETÖ'cülerin Avrupa ülkelerine kaçışlarını da organize eden Balkan yapılanmasına yönelik bu operasyonla örgüte ağır bir darbe daha vuruldu.

TEM'DE ÖZEL EKİP KURULDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda şüphelilerin ifade işlemleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştiriliyor. TEM Şube Müdürlüğünce, bu soruşturmaya yönelik özel ekip oluşturulduğu, bu ekibin MİT ve emniyetin istihbarat birimleriyle koordineli çalıştığı, şüphelilerin örgüt içerisindeki pozisyonları ve eylemlerinin detaylı şekilde incelendiği ifade edildi.

SOSYAL HİZMETLERDEN PROF.'LUK ALMIŞ

Osman Karakaya'nın, İstanbul Sadi Konuk Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nde doçent olarak çalıştığı sırada, Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü’nden ‘profesör’lük aldığı ortaya çıktı. 'Prof.' olduktan sonra aynı hastanede tekrar görev alan Karakaya, sonrasında da Adli Tıp Kurumu'nda göreve geldi. Karakaya'nın, kendi alanı tıp olmasına rağmen profesörlüğünü sosyal hizmetlerden alması dikkat çekti.

FETÖ'CÜLERİ ADLİ TIP'A DOLDURDU

Karakaya'nın, Ergenekon davası sürecinde faal rol üstlendiği, o dönem İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda FETÖ lehine raporlar düzenlediği ortaya çıkmıştı. Örgütün Adli Tıp Yapılanmasına ilişkin davada yargılanan ve ByLock kullandığı tespit edilen sanık Habip Bostan'ın kuruma alınmasına Karakaya'nın referans olduğu belirtiliyor. Osman Karakaya'nın ismi FETÖ’nün adli tıp yapılanması iddianamesinde de geçiyor.

Ergenekon’da faal rol aldı

Osman Karakaya’nın ismi, Ergenekon sürecinde Prof. Dr. Mehmet Haberal ile ilgili Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı raporla gündeme gelmişti. Haberal’ın sağlık durumuna ilişkin raporu Adli Tıp Kurumu’nda görevli olduğu dönemde Osman Karakaya hazırlamıştı. Raporda, “Hayati risk izlenimi elde edilmedi” denilmiş, Haberal’ın avukatları ise müvekkillerinin ani ölüm riski olduğu konusunda ısrarla itirazda bulunmuştu.

YENİ ŞAFAK

YORUMLAR 3
  • ismail 6 yıl önce Şikayet Et
    Şuursuzluk,hainlik, kimliğini kaybetmiş amerikanin usagi olan bi hizmete,hitmetçilik eden soytarilar. aciyorum size.
    Cevapla
  • ahmet kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    fetöyle başlayan çakma profesör ve doçentlikler hala devam ediyor. örneğin adam beyin cerrahisi uzmanı. gitmiş hastane yönetimi konusunda profesör olmuş ama tabelasına beyin cerrahisi profesörü gibi yazıyor..
    Cevapla
  • E. Yalcin 6 yıl önce Şikayet Et
    Ulkemiz icin degerli olan muhendislerin supheli intihar eylemleri bidaha gozden gecirilmeli. Adli tip o yillarda bunlarin elindeyse istedikleri raporu sunmus olabilirler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı