RTÜK Başkanı Şahin, yayıncı kuruluşları uyardı

Yeniden RTÜK Başkanı seçilen Şahin, yayıncı kuruluşları uyardı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda yapılan seçimle 3. Kez Başkan seçilen Ebubekir Şahin, yeni döneme ilişkin önemli mesajlar verdi.

RTÜK Başkanı Şahin, yayıncı kuruluşları uyardı
RTÜK Başkanı Şahin, yayıncı kuruluşları uyardı
GİRİŞ 31.01.2023 10:19 GÜNCELLEME 31.01.2023 10:19

Başkanlık seçiminden sonra açıklamalarda bulunan Şahin, 3. döneminde nasıl bir politika izleyeceğine ilişkin ipuçları verdi. Şahin, açıklamalarının odağına dizileri, haber bültenlerini, realty şovları ve tartışma programlarını aldı.

 RTÜK Başkanı Şahin, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: 

"Son dönemde gerek televizyonlarda gerekse radyolarda, medya hizmet sağlayıcı kuruluşlarımızın imza vererek onayladığı yayıncılık etik ilkelerine ve 6112 sayılı Yasaya aykırı yayınlar dikkatimizi çekmektedir. Realty şovlar, haberler ve tartışma programları ile dizilerde Türk aile yapısına aykırı örf ve adetlerimize ters içerikler artış göstermektedir. Net olarak belirtiyorum ki, değerlerimize aykırı yayınlara müsaade etmeyeceğiz. Yine içinde bulunduğumuz günlerde bilhassa gerçeklikten uzak yayın içerikleri, habercilik etik ilkelerine aykırı manipülatif yalan haberler maalesef ekranları çokça kaplamaktadır. Halkın haber alma özgürlüğü, doğru bilgi edinilmesi ve sağlıklı kamuoyu oluşumu açısından, gerçekleri yansıtmayan hatta kurgusal olarak dizayn edilen yalan haberlerin izleyici ve dinleyiciye ulaşımı kabul edilemez. Halkımız doğruları öğrenmeyi hak eder, yalan ve yanlış bilgilere seyirciyi maruz bırakmak hiçbir yayıncının hakkı değildir. Yalan haber ve dezenformasyona asla ve asla geçit vermeyeceğiz. Spor ve tartışma programlarında küfür ve hakaretlere varan bilinçli veya bilinç dışı artışları dikkatle takip ediyoruz.  Yasamızın 8. Maddesinde yer alan yayıncılık ilkelerine uyma noktasında itina gösterilmediği aşikârdır. Türk aile yapısını zedeleyen, toplumsal ve kültürel değerlerimize saygısız yayınlara "dur" demek 6112 sayılı Yasanın bize emrettiği görevimizdir. RTÜK olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da, bilhassa seçim dönemine yaklaştığımız bugünlerde, yayınları yakından takip ederek kurallara uymayan medya hizmet sağlayıcılar hakkında gerekli yasal işlemleri başlatacağımızı açıkça beyan ediyorum."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim! Yeni genel başkan belli oluyor! Seçim 2. tura kaldı! İşte oy oranları
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi