Usta fotoğrafçı Cemil Şahin'den Erdoğan’ı duygulandıran ‘ecdad’ fotoğrafı

Ecdad eserlerine olan ilgisi ve hayranlığıyla bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, takdim edilen hediyeyle duygulandı.

Usta fotoğrafçı Cemil Şahin'den Erdoğan’ı duygulandıran ‘ecdad’ fotoğrafı
Usta fotoğrafçı Cemil Şahin'den Erdoğan’ı duygulandıran ‘ecdad’ fotoğrafı
GİRİŞ 10.05.2023 14:43 GÜNCELLEME 10.05.2023 14:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İktidara geldiği günden bu yana ülkedeki özellikle Selçuklu ve Osmanlı eserlerini ihya eden ve bu eserleri tekrar ayağa kaldırarak şehirlerin yeniden simgesi haline getirilmesinde büyük emekleri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerek resmi ziyaret gerekse de mitingler için gittiği illerde bu eserlerin son halini de yerinde inceliyor.

Geçtiğimiz yıllarda Osmanlı’nın İstanbul’dan önceki başkenti Edirne’yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilen tablo haline getirilen bir fotoğraf ilgi odağı oldu.

O gün  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Edirne mitingi öncesi restorasyonu devam eden Selimiye Cami'ni ziyaretinde kendisini yıllar öncesine götürüp duygulandıran bir fotoğraf karesi sürprizi ile karşılaştı.

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Cami'ni 2002 yılında ziyaret eden Erdoğan, hatıra defterine yazdığı satırlar ve camide Sultan İkinci Selim'in tevazusunu yansıtan kavuk detayı Fotoğraf Sanatçısı Cemil Şahin'in objektifinden bir çerçeve haline getirilerek hediye edildi.

Tüm yurttaki ecdad eserlerinin aslına uygun olarak restore edilmesi konusunda, ilgili bakanlığa bağlık kurumların büyük bir titizlikle çalıştıklarını da söyleyen Erdoğan, o tarihte ziyaret ettiği Selimiye’deki hatıra defterine ise şunları yazdı;

Bugün, Tarihi Kırkpınar Güreşleri nedeniyle Edirne’deyiz. Edirne deyince Selimiye Camii’ni görmemek mümkün mü? Mimar Sinan’ı hatırlamamak mümkün mü? Elbette değil. Hatırları önünde saygıdayız. Yaşatanları şükran ifadelerimizi belirtiyorum. Muhabbetlerimle …

KAYNAK: HABER7
İsmail Coşkun Haber7.com - Multimedya Sorumlusu
Haber 7 - İsmail Coşkun
YORUMLAR 1
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Geçmişini Bilmeyenin Geleceği Olmaz Allahım Başkan Erdoğan'ı Bahçeli yi Ve Dava Arkadaşlarını Başımızdan Eksik Etmesin Amin İnşaallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti