Kırklareli ve Van'da operasyon: 29 düzensiz göçmen yakalandı

Kırklareli'nde yasa dışı yollarla yurda girdiği tespit edilen 29 düzensiz göçmen yakalandı. Van'da da göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden 1'i sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

GİRİŞ 10.07.2023 09:25 GÜNCELLEME 10.07.2023 10:08
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kofçaz ve Babaeski ilçeleri ile Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yakınlarında yabancı uyrukluların olduğu bilgisi üzerine harekete geçti.

Ekipler, belirlenen bölgelerde Afganistan, Irak ve Pakistan uyruklu 29 düzensiz göçmeni yakaladı.

Yabancı uyruklular, jandarmadaki işlemlerinin ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

VAN'DA DA ORGANİZATÖR TUTUKLANDI

Van İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi ekipleri, kentte göçmen kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, 03-07 Temmuz 2023'te göçmen kaçakçılığı yaptıkları belirlenen kişilere yönelik 2 ayrı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, organizatör oldukları belirlenen 5 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen organizatörlerden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 4 şüphelinin işlemleri devam ediyor.

KAYNAK: AA, DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Fatih 9 ay önce Şikayet Et
    Allah aşkına şu video çekip sosyal medyada yayınlayan suriyelileri bulun ve sınır dışı edin , iyice kötü olmaya başladı bu iş..
    Cevapla
  • umur 9 ay önce Şikayet Et
    Milyonların içinde 29 ne yahu
    Cevapla
  • cahit 9 ay önce Şikayet Et
    Türk gençleri çalışmıyor işçi bulmada sanayi üretim sıkıntı çekiyor bu açık olduğu müddetçe kaçak göçmen engellenemez iş buluyorlar
    Cevapla
  • Adil 9 ay önce Şikayet Et
    Senin gibi bozuk zihniyetliler yüzünden çalışmıyorlar İşçilerin hakkını vermezsen çalışmazlar
    Cevapla
  • umur 9 ay önce Şikayet Et
    Sigortasız çalışmaz elbette 9 yerine 14-15 saat ücretsiz niye çalışsınlar Gençlerimize hakaret etmeyin Hırsız patronlar yüzünden çalışmıyorlar Fabrikada 15 saat çalış mesai ücreti verilmesin yıllık izin verilmesin pazarları da gelinecek densin Patron zengin olacak diye sizler gençliğinizi harcayın ailenizi görmeyin karın tokluğuna kölemiz olun derseniz çalışmazlar elbette
    Cevapla
  • aaa 9 ay önce Şikayet Et
    göçmen kaçakçilarını yakalayıp beslemeyin,sınırda kurşuna dizin ,kevgire dönmüş sınırdan geçişler %80 azalır. Türkiye yol geçen hanı. Fransa ya seviniyorum,seviniyoruz ama aynı tehlike bize de yaklaşıyor. Önce acıyoruz ama sonra acınacağız.
    Cevapla
  • Sakin 9 ay önce Şikayet Et
    Adam kaçak girmiş ı stanbulun göbeğinde kitabına uyduranlar legal geliyor Ülkemin bütün sorunlarının başlamasında sekiz oo milyon yabancıdır evler kiralar arttı neden Sessizce izleyen habersiz iktidar Ne yapsa boşuna ordan halk bunu anladığında kovulacaklar.
    Cevapla
  • cahit 9 ay önce Şikayet Et
    onların yerine sizler çalışmazsanız gelmeye devam edecek koskoca ülkede 20 bin tl çoban bulamayan çiftçi mecbur göçmen çalıştırıyor önce halkımız çalışsın çoluğunu çocuğunu evde beslemesin işe zorlasın 15 yaşını dolduran herkes çalışsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak