Büyük fırtına geliyor! İstanbul dahil çok sayıda ile uyarı! Rekor kırılabilir...

18 Kasım Cumartesi hava durumu raporuna göre İstanbul dahil çok sayıda ilde sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor. Pazar günü sabahı ise rekor seviyelere ulaşması beklenen fırtınanın yıkıcı etkileri olabileceği konuşuluyor.

GİRİŞ 18.11.2023 07:13 GÜNCELLEME 22.12.2023 14:02
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

18 Kasım hava durumu raporu yayımlandı! Meteoroloji, AFAD, AKOM ve İstanbul Valiliğinden peş peşe uyarı geldi. Ülke genelinde beklenen sağanak ve kuvvetli rüzgar hayatı olumsuz etkileyecek. "İşi olmayanlar sokağa dahi çıkmasın" uyarıları yapılıyor.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyinin yağmur ve sağanak yağışlı diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Bolu, Düzce ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Antalya'nın doğusu ile Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğusunda çok kuvvetli olması bekleniyor.

VALİLİK UYARDI

İSTANBUL Valiliği, pazar günü öğle saatlerine kadar devam edecek kuvvetli yağışla ilgili uyarıda bulundu. Turuncu kodla yapılan uyarıda, "Meteoroloji'den alınan bilgilere göre; İstanbul'da cumartesi günü sabah saatlerinden, pazar öğle saatlerine kadar çok kuvvetli sağanak yağışın etkili olacağı tahmin edilmektedir. Su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

AKOM'DAN HAFTA SONU İÇİN FIRTINA VE YAĞMUR UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'a hafta sonu soğuk ve yağışlı havanın geldiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, "İBB Ekipleri, kuvvetli yağış ve fırtına nedeni ile yaşanabilecek su basması ve göllenmelere karşı 24 saat esaslı hazır bekletilecek" ifadelerine yer verildi.

AFAD'DAN 55 İLE UYARI

AFAD'dan yapılan uyarıda "Meteoroloji'den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 29 ilimiz için Turuncu, 26 ilimiz için Sarı uyarı olmak üzere toplam 55 ilimiz için meteorolojik uyarı yapılmıştır.18 Kasım Cumartesi günü; Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bingöl, Bursa, Burdur, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, Mersin, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Rize, Sivas, Tunceli, Trabzon, Bayburt, Karaman, Tekirdağ ve Yalova. Ankara, Amasya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Çankırı, Eskişehir, Edirne, İzmir, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Tokat, Malatya, Uşak, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale ve Osmaniye. Uyarı verilen illerimizde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır. Sarı ve turuncu meteorolojik uyarı verilen illerde ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz." ifadeleri kullanıldı.Cumartesi hava durumu

PAZAR GÜNÜ REKOR KIRILABİLİR

Gelen son meteorolojik verilere göre İstanbul'da pazar günü büyük bir fırtına geliyor. Karadeniz'den oluşması beklenen siklonla birlikte rekor seviyelere ulaşması beklenen rüzgarın kuvvetiyle köprülerde araç devrilmeleri ve olumsuz durumlar yaşanabilir.Pazar hava durumu

 

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • ekpssci 5 ay önce Şikayet Et
    Suyu tutamıyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Sakarya da MTSK sınavları Pazar Günü ertelensin.
    Cevapla
  • Mahmut 5 ay önce Şikayet Et
    İşaalah biraz büyük olsun
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Yalan yok teyitli haber önlemini al
    Cevapla
  • ⁴abdullah⁴ 5 ay önce Şikayet Et
    ziyaaaaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü