Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi Şehir'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımı tamamlanan Gaziantep Şehir Hastanesi ve bağlantı yollarının açılışını yaparak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir hastanesinin içinde açılan çocuklar için açılan kütüphaneyi ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi Şehir'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi Şehir'de
GİRİŞ 05.02.2024 10:14 GÜNCELLEME 05.02.2024 10:14

Bir dizi açılış ve İslahiye’de yapımı tamamlanan deprem konutlarının kura çekimi için Gazi şehre gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1875 yatak kapasiteli, bölgeye hizmet verecek Gaziantep Şehir Hastanesi açılışında vatandaşlarla buluştu. Yaptığı konuşmada şehre kazandırılan şehir hastanesi başta olmak üzere yapımı tamamlanarak hizmete açılan eserlerin şehre çok yakıştığını aktardı.

Konuşmanın ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dua etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, protokol ve hastanede hizmet veren doktorlar kurdele kesimiyle hastanenin resmi açılışı yapıldı. Açılışın ardından Gaziantep Şehir Hastanesi’nin içerisinde hizmet verecek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan çocukların yararlanacağı Büyükşehir Kütüphanesi’ni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ziyaret etti. Ziyarette kütüphanede bulunan çocuklarla Cumhurbaşkanı Erdoğan bir süre sohbet etti.

ERDOĞAN: GAZİANTEP’İN DEV ADIMLARLA BÜYÜMESİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Açılış töreninde yaptığı konuşmada asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri’nden etkilenen illerde yaraların sarılması sözünü hızla yerine getirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin yarattığı yıkım hakkında sayıları aktardı.

Konuşmasında yeni açılan Şehir Hastanesi ve bağlantı yolları hakkında da bilgiler veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

“Açılışını yaptığımız hastanemiz şehrin güney kesimindeki sağlık hizmetleri talebini karşılayacaktır. Ülkemizin önde gelen sanayi, ticari ve tarım şehri Gaziantep’in dev adımlarla büyümesini yakından takip ediyoruz. Hem hükümet hem belediyeler olarak yaptığımız yatırımlarla şehrin önünü açmayı ve destek vermeyi sürdürüyoruz. Gaziantep sanayisi, ticareti ve tarımıyla ülkemiz sınırlarını açıp bölgesel bir merkez haline geldi. Gaziantep’imize böyle bir eseri kazandırmanın onuru içerisindeyiz.”

ŞAHİN: GAZİANTEP HER ZAMAN BİRİNCİ OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması öncesi vatandaşlara seslenen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise alanı dolduran kalabalıklara teşekkür ederek, “Bu şanlı tarihin izi bizdedir. Garibin mazlumun gözü bizdedir. Yüzüncü yılında cumhuriyetin yıldızı parlıyor kutlu devletin. Bu devletin adı Türkiye olsun. Hedefi büyüktür büyük milletin. Maşallah Gaziantep. Sayın Cumhurbaşkanım Baş veren baş eğmeyen Gazi şehrimize hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Şimdi bir söz vereceğiz. Gaziantep’e ikincilik yakışır mı? Üçüncülük yakışır mı? Gaziantep her zaman birinci olacak. Kararlı mıyız? Cumhurbaşkanımıza giderken Abdülhamit bakanımla milletvekilimle geldik Cumhurbaşkanım. Türkiye derecesi yaparak geldik demeye hazır mıyız?  Gayret bizden zafer Allah’tan olacak” diye konuştu.

Açılışın ve incelemelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokol şehre kazandırılan cami ve külliyenin açılışı ile İslahiye'ye yapımı tamamlana konutların kura törenine video konferansla bağlanmak için alandan ayrıldı.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!