Erdoğan'dan AK Parti ve MHP itirafı

Başbakan Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan, Suriye, terör, büyükşehir düzenlemesi ve yerel seçim tarihlerine kadar çok konuda açıklamalar yaptı.

Erdoğan'dan AK Parti ve MHP itirafı
Erdoğan'dan AK Parti ve MHP itirafı
GİRİŞ 17.10.2012 12:03 GÜNCELLEME 17.10.2012 14:26

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin öne alınmasını öngören anayasa düzenlemesiyle ilgili, ''Bu tabii üzücü bir tablodur ve ben bunun fitneye, nifaka, şuna, buna vesile olmasına da vesile olmak istemem. Ama siyaseti biz, böyle anlamıyoruz. Eğer biz, bir yere imza attıysak mezara kadar o imzanın arkasında durmalıyız, pazara kadar değil'' dedi.

Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda, geçen hafta cuma günü, mahalli seçimlerin erkene alınmasıyla ilgili anayasa değişikliği oylamasında arzu etmedikleri bir sonucun ortaya çıktığını hatırlattı.

BİZ DE MHP DE İMZAYA SAHİP ÇIKAMADI

Anayasa değişikliğinin doğrudan kabulü için gereken 367'in altında bir oy çıktığını, yetkinin meclisten verilmediğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Kendileriyle altına attığımız imzalar sebebiyle mutabık kaldığımız MHP ve AK Parti olarak, burada ben MHP'li arkadaşları suçlayacak değilim. Ama şunu açıkça söylemek durumundayım. Gerek Sayın Bahçeli'nin, gerekse şahsımın ortaya koymuş olduğumuz irademiz mevcut. Altına imzalarımızı attık. Görünen o ki her iki siyasi parti de burada attıkları imzalara sahip çıkmamışlardır. İmza farklıdır, gizli oylama maalesef farklı olmuştur. Eğer herkes attığı imzasına sahip çıkmış olsaydı, netice böyle olmayacaktı. Bu tabii üzücü bir tablodur ve ben bunun fitneye, nifaka, şuna, buna vesile olmasına da vesile olmak istemem. Ama siyaseti biz, böyle anlamıyoruz. Eğer biz, bir yere imza attıysak mezara kadar o imzanın arkasında durmalıyız, pazara kadar değil. Bu, tabii üzücüdür ve şu anda biraz gecikmemizin sebebi de o oldu.''

-''Referandum konusunu düşünmüyoruz''-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün takdir hakkını kullanarak anayasa değişikliğine ilişkin düzenlemeyi meclise iade etmesinden sonra pazartesi günü Merkez Yürütme Kurulu'nda muhtemel gelişmeleri ve atılacak adımları değerlendirdiklerini hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Az önce tekrar arkadaşlarımızla dar kapsamlı bir görüşmeyi yaptık ve Sayın Cumhurbaşkanımızın kararından sonra oluşan yeni duruma istişarelerimizi tamamladık. Bugün itibarıyla ilgili arkadaşlarım Anamuhalefet partisi ve MHP ile gidip görüşmeleri yapacaklar. Bu görüşmeleri yaptıktan sonra da parlamentoda bu adımlar atılacaktır. Referandum konusunu düşünmüyoruz. Bunu da çok açık olarak, bugün burada ifade etmiş oluyorum.''

-''Farklı tarihler üzerinde mutabakata varabilmemiz halinde...''-

Muhalli seçimlerin öne alınmasıyla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin olumlu kanaatinin zaten ortada olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

''CHP yönetimi ise bizim belirlediğimizden daha farklı tarihler dile getiriyordu. Fakat bu tarihleri dile getirirken de bir şeyi söylüyordu: İmza koymayız ama erkene alınmasını destekleriz. Açıklamaları var, açıklamalarıyla da bunu teyit ettiler. Ama sonra bunun arkasında da ne yazık ki onlar durmadı. Şimdi oluşan yeni durumda, farklı tarihler üzerinde mutabakata varabilmemiz halinde bu yönde yeni bir adım atılabilir. Arkadaşlarımız, süratle bugün grup başkanvekili arkadaşlarım bu çalışmayı sürdürecekler. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olan neyse o olsun.''

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Umman'da gizli "orta doğu" toplantısı
Diri diri gömülen adamdan 4 gün sonra gelen mucize çığlık