Zaman, CHP'nin borcunu AK Parti'ye yıktı

Zaman'da yer alan bir haberde Türkiye'nin en borçlu belediye başkanı olarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu gösterildi, borcun kaynağı ise Yuvacık barajı. Haberde barajı yaptıran CHP'li başkandan tek satır yok.

Zaman, CHP'nin borcunu AK Parti'ye yıktı
Zaman, CHP'nin borcunu AK Parti'ye yıktı
GİRİŞ 26.03.2014 10:28 GÜNCELLEME 26.03.2014 13:52
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Yahya Gür'ün haberi

Zaman Gazetesi ve internet sitesinin manşetinden verilen haberde yeni bir skandala imza atıldı. Koray Tekin ve Cahit Kılıç imzalı haberde Hazine Müsteşarlığı'nın en borçlu belediyelerle ilgili çalışması gündeme getirildi. Haberde Türkiye'nin en borçlu belediyesi olarak 5 Milyar 742 milyon liralık borça Kocaeli Büyükşehir Beleyidesi gösterilirken "AK Partili İbrahim Karaosmanoğlu Türkiye'nin en borçlu belediye başkanı ünvanına sahip vurgusu" yapıldı.  

Haberde borçla ilgili "Belediyenin borçlarının büyük bir kısmının ise Yuvacık Barajından kaynaklandığı ifade ediliyor. Belediye yöneticilerinin seçileceği 30 Mart seçimlerine sayılı günler kaldı. Siyasi partilerin miting meydanlarındaki söylemleri her geçen gün daha da sertleşirken, seçimlerin merkezinde yer alan belediyelerin borçları hemen hiç gündeme gelmiyor." ifadesi yer alıyor.

Ancak bu borcun barajın inşaatını gerçekleştiren  CHP'li eski Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen döneminden kaldığına ilişkin tek bir satır yazı yok.

Hakkında Yuvacık Barajı ile ilgili dava açılan 'ihaleye fesat karıştırmak' suçundan hapis cezası alan daha sonra mahkemece verilen af kararı Yargıtay'ca bozulan Sefa Sirmen şimdi CHP'nin İzmit Belediye Başkan adayı.  

Zaman'ın haberinde ayrıca "Başkanın villasına hastane piyangosu" ara başlığı ile  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu şehrin Yuvacık beldesinde "etrafı duvarlarla çevrili deniz manzaralı 2 katlı bahçeli villaya sahip" olduğu belirtilerek  Başkanın evinin hemen alt tarafına yapılan hastane sayesinde ev değerine değer kattığı ifade edildi.  Yerleşimin seyrek olduğu bölgede yer alan Karaosmanoğlu'nun evi hastane sayesinde geniş asfalt yollara kavuştuğu belirtilen haberde başkanın villasının alt kısmına yaklaşık  10 sene önce büyük bir hastane yapıldığı ifade edilerek hastane sayesinde Yuvacık'ın bu bölgesinin büyük bir değer kazandığı ileri sürüldü. 

Habere konulmayan bir nokta o inşaatın yapıldığı dönemde Karaosmanoğlu değil CHP'li Sefa Sirmen Belediye Başkanı idi. 

BU HABERİN NEDENİ KARAOSMANOĞLU'NUN O SÖZLERİ Mİ

Zaman'da 20 Mart'ta  'AKP'li başkan iftirada Erdoğan'ı aştı' başlığı ile  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı'yla ilgili bir haber yer almış ve Karaosmanoğlu'nun Fethullah Gülen ile ilgili yaptığı açıklamalara yer verilmişti. 

Zaman'da yer alan o haber şöyle:

"Karaosmanoğlu, Hocaefendi için, "Şahsen Fethullah Gülen'i böyle bilmiyordum. Son gelişmeler bize şunu gösterdi ki; ABD'nin yetiştirdiği bir Lawrence'tır. İhanetin başıdır." ifadelerini kullandı.

 Karaosmanoğlu, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yayın yapan Mavi Kocaeli Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni Olcay Sanal'a verdiği röportajda, tabandan beklediği oylar için aynı taktiğe başvurdu. Yurtlara verilen ruhsatları bir lütufmuş gibi lanse eden Karaosmanoğlu, "Cemaat'in tabanı ile bir problemimiz yok. Taban temiz. Tabanın üstte yapılanlarla bir ilgisi yok. Üst yönetimde bir ihanet var. CIA-MOSSAD ile işbirliği var. Türkiye'yi çökertme hareketi var. Türkiye'de askeri yönde bir ihtilal yapamadılar ama hükümeti nasıl çökertiriz. Türkiye'ye nasıl zarar veririz hesabına girdiler." iddiasında bulundu. Karaosmanoğlu, devamla Hizmet Hareketi mensupları ve Hocaefendi'ye şu iftiraları attı: "Fethullah Gülen bir Lawrence'tır. Osmanlı İmparatorluğu ile Arap dünyasının arasını açan Lawrence vardı. Müslüman kılığında Arabistan'da dolaştı. Osmanlı İmparatorluğu ile Arap dünyasının arasını nasıl kopartırım çalışmaları içerine girdi. Lawrence'ı İngilizler yetiştirmişti. Bugün de yaşananlar aynı durumdur, başka bir şey değildir." ifadelerine yer verilmişti.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 23
  • zülfikar şen 10 yıl önce Şikayet Et
    zaman a yorumda yapılamıyor. zaman da önceden haberlere yorum yapılabiliyordu. ancak dün baktığımda yorum kısmı kaldırılmış olarak gördüm. gerçi yazılan yorumlar da yayınlanmıyordu ama şimdi hepten kaldırmışlar
    Cevapla
  • Nermin İnce 10 yıl önce Şikayet Et
    .... zaman ne yapacağını şaşırmış durumda, geçmiş olsun ekrem dumanlı...
    Cevapla
  • Murat BÖÇKÜN 10 yıl önce Şikayet Et
    valla karaosmanoğlu iyi demiş... bende aynen düşünüyorum.. zaman benim hakkımda da haber yapsanaaa.. haber yapsanaaa :)
    Cevapla
  • osman 10 yıl önce Şikayet Et
    zaman kalleşlik zamanı. rabbime şükürler olsun ki bizlere gülen örgütünü yönetenlerin gerçek yüzlerini gösterdi...
    Cevapla
  • huseyin akturk 10 yıl önce Şikayet Et
    EL INSAF. Maske dusunce gercek yuzleri meydana cikti bu munafiklarin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1 milyon TL altında 8 araç modeli kaldı!  İşte araçların listesi...
İstanbul’da İmamoğlu’nun düzenlediği organizasyona Özgür Özel davet edilmedi