Dünyanın Tadı, heybetli dağları ve coşkun dereleriyle Artvin'de

Türk ve dünya mutfağının birbirinden farklı lezzetlerini ekranlara taşıyan Dünyanın Tadı, izleyenlerini lezzet yolcuğuna çıkarıyor.

Dünyanın Tadı, heybetli dağları ve coşkun dereleriyle Artvin'de
Dünyanın Tadı, heybetli dağları ve coşkun dereleriyle Artvin'de
GİRİŞ 09.03.2024 16:14 GÜNCELLEME 09.03.2024 16:17

Dünyanın Tadı bu hafta yüksek dağları, yöresel lezzetleri ve doğal güzelliğiyle Artvin'den izleyenlerinin karşısına çıkıyor.

Dünyanın Tadı,  farklı lezzetleri keşfetmeye devam ediyor. Lezzet turunun bu haftaki durağı, Laz mutfağının öne çıkan lezzetlerine sahip Artvin oluyor. Artvin'in Hopa ve Ardanuç ilçelerinden enfes görüntülerle izleyici karşısına çıkan Dünyanın Tadı, bambaşka lezzetleri ekranlara taşıyor. Sobada gözleme yapımıyla programına başlayan Esirgenç, daha sonra Kasap Mehmet ile birlikte dana kavurma yapımına eşlik etti. 

Artvin'in sahil ilçesi Hopa'da, yeni tutulmuş taptaze mezgitler ve Karadeniz mutfağının olmazsa olmazı mıhlama yapımını izleyenleriyle paylaşan Esirgenç, bu lezzetleri tatmak için sabırsızlandı. Esirgenç daha sonra, Hopalı hanımlarla beraber Laz mutfağını keşfetti, salamura hamsi ile yapılan Laz ekmeğinin yapımını öğrendi.

Yasin Esirgenç’in sunumuyla "Dünyanın Tadı", birbirinden farklı lezzetler ve tariflerle her Cumartesi saat 17.00’de Kanal 7’de…

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!