Alkol düzenlemesinin mimarı konuştu

AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, alkol yasakları hakkında açıklama yaptı.

Alkol düzenlemesinin mimarı konuştu
Alkol düzenlemesinin mimarı konuştu
GİRİŞ 26.05.2013 22:28 GÜNCELLEME 26.05.2013 22:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

A Haber'e konuk olan 'alkol yasağı' mimarlarından Cevdet Erdöl, yapılan eleştiriler hakkında sert konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından alkolün önlenebilir bir ölüm sebebi olarak görüldüğü ve bunun azaltılması tavsiyesinde bulunulduğunu söyleyen Erdöl, yapılan düzenlemenin bu çerçevede olduğunu söyledi.

"MODERN DÜNYADA UYGULANAN ÇALIŞMANIN BENZERİDİR"

Geniş ve farklı yasakların getirilmediğini kaydeden Erdöl, "Düzenleme tüm modern dünyada uygulanan çalışmanın benzeridir. Başka ülkelerin çocuklarını kurtarması için yaptığı çalışmayı biz de kendi çocuklarımız için yaptık. Çünkü biliyoruz ki alkol tüketimi ne kadar artarsa aile iç şiddet, kadına şiddet, trafik kazaları, cinayet ve intiharlar da o kadar artar." dedi.

Bir kısım medyanın yanlış yönlendirmeler yaptığını anlatan Erdöl, tütün kanununda yapılan eleştirileri hatırlattı. Erdöl, "Tütün kanununda da çok büyük farklılıklar olacağı sanıldı ama sonrasında büyük memnuniyet duyuldu." ifadelerini kullandı.

"DÜNYAYI YENİDEN KEŞFETMEDİK"

Yasaklarla ilgili bazı abartmaların olduğunu anlatan Erdöl, "Biz dünyayı yeniden keşfetmedik. Tüm dünyada uygulanan bir çalışmayı kendi ülkemize uyguluyoruz. Zaten Türkiye gibi 24 saat istediğin yerden istediğin gibi alkol alabileceğiniz bir ülke yok." diye konuştu.

"KUR'AN-I KERİM'İN TERBİYE EDEMEDİĞİNİ BİZ Mİ TERBİYE EDECEĞİZ"

Bir takım kişiler tarafından konunun başka taraflara çekildiğini anlatan Erdöl, "Kur'an-ı Kerim'in terbiye edemediğini bizim yazdığımız iki satırlık kanun mu terbiye edecek? Biz olayların böyle yanlış yere çekilmesini üzücü buluyoruz. Olayları böyle siyasi ve dini yöne çekmek milletimize çocuklarımıza yapılan büyük bir kötülüktür. Halkımıza sormak istiyorum, tütün reklamını yasakladık, vatandaş olarak bir zarar gördünüz mü? Yani tütün reklamı olmadı diye bir rahatsızlık yaşadınız mı? Aynen bunun gibi düşünmek lazım. Nasıl ki tütün reklamının yasaklanmasından zarar görmediyseniz bundan da zarar görmeyeceksiniz. E tabi kim zarar görebilir. Çoluk çocuğumuzun, gençliğimizin üzerinden kazanç elde etmek isteyen; onları bağımlı yapmak isteyen; bir ömür boyu onları sömürmek isteyenler zarar görebilir. Burada bir tarafta gençliği korumak isteyenler bir tarafta da gençlik üzerinden kazanmak isteyen var. Biz gençlerimizin yanındayız." dedi.

YORUMLAR 6
  • ahmet yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    Şiddetle destekliyorum.. Statlarda, sokaklarda böyle gelişigüzel geç saatlerde satılmamalı. Başka nerede zıkkımlacaksa zıkkımlasın.
    Cevapla
  • hikmet ozdemir 10 yıl önce Şikayet Et
    alkol ve ozgurluk.... ozgurluk nedir...hickimsenin hickimseden ustunlugunun olmadigi...hic kimsenin rahatsiz edilmedigi......ama ozgurlugun alabildigine serbest oldugu sistemdir... ALKOL ICENLER ozgur olduklarini soyluyorlar... ama ben su an amerikadayim..teksasda...kardesim herkes ozgur...ama kimse dayilik yapamiyor...sen kimsin ulan diyemiyor...cunku karsisindakide kim oldugunu soyluyor...ve kavgasiz bir durum soz konusu oluyor...1-alkol alan kagida sarili 2- 18 yasini doldurmus olmasi lazim 3- direk olarak evine gitmesi lazim...cunku alkol aldigindan dolayi baska hic bir yere gidemez...yasak.. 4- yesil alanlarda ..su baslarinda saahillerde ..bira dahi icemez...5- sarhos olamaz...6-araba kullanamaz...benim kim oldugumu biliyormusun diyemez...7-nara atamaz... 8- evindede olsa komsularini rahatsiz edemez...cunku onlarinda ozgurlukleri var...9- reklami yapilamaz 10- onune gelen birahane acamaz...burada ben gormedim...sayili barlkar var...11- ve alkollu icki alanlar utanirlar
    Cevapla
  • Barbaros Gülcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Küçük Esnaf İçki ile mi kurtulacak? -3-. Hâlbuki Cenâb-ı Hak “Siz iyilik etmek, fenalıktan sakınmak hususunda birbirinizle yardımlaşın, günah işlemek ve düşmanlıkta birbirinizi desteklemeyin.” buyurmak suretiyle, Müslümanları günah işleyen insana yardım etmekten men etmiştir. Bu açıdan Müslümanların alışveriş yaptığı insanlara dikkat etmeleri ve harcadıkları paraların kimleri kalkındırdığını iyi hesap etmeleri gerekir. Bu ayet ve hadislerin tamamının kaynaklarını isteyen olursa yazabilirim. İçki satarak kazanılan para haramdır ve o para ile elde edilen rızıkta haramdır. Küçük esnafın kurtuluş çaresi İçki Satmak değildir, sadece kolaycılık ve günahtır.
    Cevapla
  • Barbaros Gülcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Küçük Esnaf İçki ile mi kurtulacak? -2-. İçkinin alım ve satımı haram olmakla birlikte içki satılan bir yerden alış-veriş yapılmayacağına dair dini bir hüküm yoktur. Diğer bir ifadeyle içki satılan bir marketten helâl ürün almak haram değildir. Çünkü alınan ürün mubah olduktan ve alışverişin şartlarına riayet edildikten sonra söz konusu alışveriş sahihtir. Ürünün alındığı yerde İslâm’ın haram kıldığı başka malların da satılması söz konusu alışverişi fasid kılmaz. Ne var ki İslam’ın getirdiği bazı prensipler, Müslümanları haram malların satıldığı yerlerden alışveriş konusunda hassas davranmaya davet etmektedir. Her şeyden önce içki veya İslam’ın haram kıldığı daha başka malların satıldığı bir yerden alışveriş yapan bir insan, iktisadi olarak oraya destek vermiş ve aynı zamanda günah işleyen ve şerre hizmet eden bir insana yardım etmiş olur...
    Cevapla
  • Barbaros Gülcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Küçük Esnaf İçki ile mi kurtulacak? -1-. Resulullah ( S.A.V ) “Şüphesiz, içkinin içilmesini haram kılan, satımını ve parasının yenmesini de haram kılmıştır" ifadeleriyle onun satımını ve parasının yenmesini de yasaklamıştır. Diğer bir hadis-i şerifte ise yasak dairesi daha da genişletilerek şöyle buyrulmuştur: “Allah içkiyle ilgili olarak on kişiye lanet etmiştir. Sıkana, sıktırana, içene, sakilik yapana, taşıyana, taşıtana, satana, satın alana, bağışlayana ve bunun parasını yiyene.” Efendimiz (S.A.V ) başka bir hadis-i şeriflerinde de içki satmanın nasıl bir günah olduğunu ifade etmek için şöyle buyurmuştur: “Kim içki satarsa, hınzır kasaplığı da yapsın.” Burada içki satan bir insanın, domuz kasaplığı da yapması tavsiye edilmemekte bilakis içki satmayla domuz kasaplığı yapma günah yönünden aynı görülmektedir. Bu hadiste içki satmanın ne kadar büyük bir günah olduğunu anlatılmak suretiyle ondan sakındırma hedeflenmiştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Starbucks’ı boykot edenlere ‘salak’ diyen Ümit Özdağ, oyuncu Sinan Albayrak’a dava açtı
Eşsiz koleksiyon... ABD 90 yıl sonra İran'a iade etti!