Son Dakika: Erdoğan'dan son dakika Gabar petrolü açıklaması: İki bölgeyi daha işaret etti!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda Gabar'da günlük petrol üretiminde 37 bin varili geçmiş durumdayız, hedef 100 bin varil. Buralar uçacak. Kato ve Faraşin Yaylası petrol arama alanları arasına girdi. " dedi.

GİRİŞ 13.03.2024 14:54 GÜNCELLEME 13.03.2024 15:32
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak Adliye Meydanı'nda düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Şu anda Gabar'da günlük petrol üretiminde 37 bin varili geçmiş durumdayız, hedef 100 bin varil. Buralar uçacak. Ay sonuna kadar 40 bin varil petrol üretimini hedefliyoruz. Kato ve Faraşin Yaylası petrol arama alanları arasına girdi. Şırnak'ı madenleri, jeotermali, güneşi, rüzgarıyla enerji üslerinden biri yapmakta kararlıyız." açıklamasında bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Yakın coğrafyamızda mübarek Ramazan ayı hiç iç açıcı geçmiyor. Bir lokma bulabilme umuduyla koşturmak zorunda kalan insanların Allah yardımcısı olsun. Kendimizi gelip geçici sıkıntıların girdabına kaptırıp elimizdekinin değerini bilmezsek Rabbimizin huzurunda mahcup oluruz.

Yalan yanlış haberlerle milletimizi karamsarlığa sürükleyenlerin gayesi ülkeyi eski terör günlerine döndürmektir. En küçük plan, projeleri olmayanların heybesindeki tek malzeme budur. Bizim bu ülke ve millet için çok büyük hayallerimiz var. Türkiye Yüzyılı'yla ülkenin geleceğini inşa etmenin mücadelesini veriyoruz. Biz sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. 21 yılda vatan topraklarının her karışına alın terimizi kattık. 

Millet her fırsatta tercihini milli iradenin güçlenmesinden yana yaptı.

Bölücü terör örgütü tek parti faşizmiyle bu topraklarda kurulmaya çalışan zulüm düzeninin sürmesi için ülkemizin başına bela edilen bir araçtır.

"OYUNU TERSİNE EÇEVİRDİK"

Ülkemizi pazar, insanımızı ucuz insan gücü, topraklarımızı ucuz ham madde kaynağı olarak görenler şimdi bizim pazarımız haline dönüştü. Yani oyunu tersine çevirdik.

Türkiye Yüzyılı güneşinin doğuşuna kimse mani olmayacak.

GÜVENLİK KORİDORU MESAJI

Güney sınırlarımız boyunca oluşturmaya başladığımız güvenlik koridoruyla etrafımızdaki ateşin ülkemize sıçramasının önüne tamamen geçiyoruz.

Türkiye'yi bu ateşin içine çekmek için kullanılan terör örgütleriyle sınırlarımız arasına set çekerek hem emperyalistlere hem maşalarına mesafe koyuyoruz. Etrafımızdaki ateşin ülkemize sıçramasının önüne geçiyoruz. 

"MİLLİ GELİRDE 11. SIRADAYIZ"

Artık sadece daha kararlı değil aynı zamanda daha güçlüyüz. Ülkemizi geliştirme, milletimizi zenginleştirme yolunda daha hızlı yürüyoruz. Milli gelirde dünyada 11. sıradayız.

31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için kararlıyız. 31 Mart'ta milli irade bayramını hep birlikte kutlayacağız.

ŞIRNAK'A KAMU YATIRIMLARI

Şırnak'a 100 milyar lira kamu yatırımı yaptık. Eğitimde 4 bin 244 yeni derslik inşa ettik. Şırnak Üniversitesi'ni şehre kazandırdık. 4 gençlik merkezi, Şırnak Şehir Stadyumu ile 38 Spor Tesisi yaptık.

Şırnak'a son 21 yılda 7 baraj, 1 sulama tesisi, 40 taşkın koruma tesisi ve 6 hidroelektrik santral inşa ettik.

İKİ BÖLGEDE DAHA PETROL ARAMA ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Şu anda Gabar'da günlük petrol üretiminde 37 bin varili geçmiş durumdayız, hedef 100 bin varil. Buralar uçacak. Ay sonuna kadar 40 bin varil petrol üretimini hedefliyoruz. Kato ve Faraşin Yaylası petrol arama alanları arasına girdi. Şırnak'ı madenleri, jeotermali, güneşi, rüzgarıyla enerji üslerinden biri yapmakta kararlıyız.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 61
  • Demirci.derviş 1 ay önce Şikayet Et
    Birşey.ekilmemiş.80.yıldır.avrupa.sanayileşirken.bizmkinler.şapka.devrimi.yapıyordu.20.yılda.ekilen.bukadar.
    Cevapla
  • Tarık 1 ay önce Şikayet Et
    Bulunan petrol hatrına, akaryakıt fiyatında ciddi bir indirim istiyoruz. Enflasyona da ciddi faydası olacaktır.
    Cevapla
  • Yalvarıyoruz Artık 1 ay önce Şikayet Et
    reis yeter artık yalvarıyoruz ... Daha fazla petrol fışkırtmayın Türk topraklarında... Petrol fışkıran kuyular yüzünden ziraat yapacak arazi kalmadı Türkiye'de...
    Cevapla
  • sami 1 ay önce Şikayet Et
    sen merak etme ziraat yapmak için arazi çok
    Cevapla
  • Fgjutdx467 1 ay önce Şikayet Et
    Asgari ücret 50 000 lira olsun Emekli maaşı 50 000 lira olmalı acil
    Cevapla
  • Xlmsl 1 ay önce Şikayet Et
    Memur o kadar almiyo reis
    Cevapla
  • Abdullah 1 ay önce Şikayet Et
    Reis teroru bitirdi bolgede petrolu costurdu bugun gabar,cudi,batman,mardin,diyarbakir,adiyamanda adeta petrol fiskirdi toplamda 200 bin varili bulacak 2025 yilinda karadeniz,trakya ve guneydogudaki suanki gaz rezervi zaten bize 500 yil yeter dunya lideriyiz dunya lideri
    Cevapla
  • sami 1 ay önce Şikayet Et
    sorun bunları çıkarmak için çok yavaş ilerliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü