Hyundai uçan taksiler için tarihi açıkladı

Güney Koreli otomotiv devi Hyundai, uçan taksilerin seri üretime gireceği zamanı açıkladı.

Hyundai uçan taksiler için tarihi açıkladı
Hyundai uçan taksiler için tarihi açıkladı
GİRİŞ 11.12.2021 13:06 GÜNCELLEME 11.12.2021 13:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hyundai, her geçen gün ilginç konseptlerle karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde şirket hijyenik özellikleri ön planda bulunan Hyundai Seven konsept aracını bizlere tanıtmıştı.

Şimdi ise şirket uçan taksileriyle ilgili detaylar paylaştı. Hyundai Avrupa departmanı tarafından yapılan açıklamayla birlikte herkes heyecanlandı. Şirket, 2030 yılına kadar uçan taksileri için seri üretime geçmek istiyor.

Hyundai’nin Avrupa departmanın yöneticilerinden Michael Cole, verdiği röportajda uçan taksileriyle ilgili şu sözleri söyledi: “Bu şeyi rahatça uçurabilmek için önümüzde bir süre daha var. Fakat bunun gerçekleşeceğine eminiz. Gökyüzü seyahatleri, kalabalık şehirlerdeki trafik sorununu giderebilecek yegane araç. Sıfır emisyonlu yapılarıyla bizim araçlarımız da bu sorunu çözmeye gelecek.”

Hyundai, taksileri için Uber’le bir işbirliği yapacak. Bu taksiler hem havada hem de karada giden uçan otomobillerin aksine sadece havada gidebilecek. Genel olarak uçan taksiler hem bir uçak, hem bir helikopter hem de bir drone tasarımına sahip. Bu sayede uçan taksiler çok daha fütüristik ve ilgi çekici gözüküyor.

Şirket, SA-1 adlı drone modeli üzerinde çok fazla zamandır çalışıyor. Koreli üretici bu model için AR-GE çalışmalarını büyük miktarda yatırımlar yaptı. Bu model dikey iniş ve kalkışa iniş verecek. Maksimum 290 km/sa hıza sahip olan model, 300 ila 600 metre arasında yüksekliğe çıkabilecek. Bu model dahil tüm uçan taksiler elektrikli motora sahip olacak.

 

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR 2
  • GARA ÇOCUK 2 yıl önce Şikayet Et
    BOZULUPTA tepemize düşmesinler.
    Cevapla
  • vatandaş diyor ki 2 yıl önce Şikayet Et
    bu sefer de bizdeki taksiciler kızdıkları yolcuyu aşağıya atmasınlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! CANLI
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü