Instagram eski tasarımına geri dönüyor

Yakında tüm kullanıcılara sunulacak güncellemede Instagram, alt menüden mağaza butonunu kaldırarak eski tasarımda gördüğümüz bildirim butonunu geri getirecek.

Instagram eski tasarımına geri dönüyor
Instagram eski tasarımına geri dönüyor
GİRİŞ 27.09.2022 11:27 GÜNCELLEME 27.09.2022 11:27

Sosyal medyanın en önemli platformlarından Instagram, tasarım açısından farklı denemeler yapmaya devam ediyor. 

Instagram’ın ana şirketi olan Meta’nın sözcüsü Anne Yeh, Twitter hesabından yaptığı açıklamada alt menüden Mağaza butonunun kaldırılarak yerine bildirim butonunun eklendiğini açıkladı. Yeni tasarım şu anda sınırlı sayıda kullanıcı tarafından test ediliyor.

2018 yılından önce de mağaza sekmesinin yerinde duran bildirim sekmesi, mağaza sisteminin Instagram’a eklenmesiyle birlikte ana sayfada sağ üstte mesajların yanına konumlandırılmıştı.

INSTAGRAM'DA MAĞAZA ÖZELLİĞİ YAKINDA KAPATABİLİR

Yeni güncellemeyle Instagram, Mağaza uygulamasını sonlandırmasa da arka plana itmiş oldu. Bazı raporlar yakın zamanda Insgram'dan Mağaza özelliğinin kaldırılacağını belirtiyor. Instagram'ın bu güncellemesi de bu iddiaları doğrular nitelikte. 

Eylül ayının başında ortaya çıkan bir rapora göre Instagram, mağaza özelliğini 2023 yılının mart ayına kadar tamamen uygulamadan kaldırmak istiyor. Bunun yerine Meta'nın, Facebook uygulamasındaki mağaza özelliğini daha da geliştirerek, Instagram'da satış yapmak isteyenleri Facebook’a yönlendireceği tahmin ediliyor. 

 

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı