120 milyon yıllık hamile kertenkele

Çin'de keşfedilen 120 milyon yıllık bir fosil, bugüne değin bulunan en yaşlı hamile kertenkele olarak tarihe geçti.

120 milyon yıllık hamile kertenkele
120 milyon yıllık hamile kertenkele
GİRİŞ 21.07.2011 15:14 GÜNCELLEME 21.07.2011 15:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fosili inceleyen İngiliz araştırmacılar, kertenkelenin vücudunda mükkemel biçimde muhafaza edilmiş bir düzineyi aşkın embriyo ile karşılaştıklarını söylüyorlar.

Öyle iyi muhafaza edilmiş ki, çok yakından incelenince kertenkele embriyolarının sıra sıra minik dişleri bile seçilebiliyor.

Hamile kertenkelenin anne olmadan birkaç gün önce öldüğü tahmin ediliyor.

Fosil, Çin'in Jehol bölgesinde keşfedildi.

Kireçtaşı katmanı

Burası yüzbinlerce yıl önce toprağa gömülen bütün bir ekosistemi barındırıyor.

Yanardağ patlamaları Çin'in bu bölgesinde dinazor, memeli, kuş ve sürüngen kalıntılarını kireçtaşı katmanları altında günümüze miras bıraktı.

Fosilleşmiş hayvanların tüyleri, derileri ve hatta midelerinde yemiş oldukları diğer yaratıkların kalıntıları ile karşılaşılabiliyor.

30 cm uzunluğundaki hamile kertenkelenin bilimsel adı Yabeinosaurus.

Araştırmacılar, doğum yapmasına az bir süre kala fosilleşmiş olmasını çok nadir ve bilimsel açıdan son derece ilginç ve heyecan verici buluyor.

BBC TÜRKÇE

YORUMLAR 5
  • tuncay tezel 12 yıl önce Şikayet Et
    EVRİMCİLERE GÖRE 120 MİLYONDA 120 KERE DEĞİŞMELİYDİ. Ama yeryüzünde bulunan tüm fosiller bugünkü yaşayanlarıyla aynı. Yani evrim olmamış.
    Cevapla
  • ferhat 12 yıl önce Şikayet Et
    FOSİLLER YARATILIŞI İSPATLIYOR. Bir tane bile evrim geçirmiş fosile hala rastlanamadı nedense!Ama hala bazıları bu saçma ve hiçbir bilimsel dayanağı olmayan kandırmacayı inatla savunmaya devam ediyor.Tek nedeni var ideolojik olması.Ateizme ve komünizme dayanak kabul ettikleri için bu komik inatları.Ama geçmiş olsun artık evrim saçmalığı teorisi yıkıldı.
    Cevapla
  • Nehir Irmak 12 yıl önce Şikayet Et
    mucize. fosil bulmak artık o kadar kolay oldu ki, Rabbimiz sürekli fosillerle insanlara yaratılışı bir kere daha gösteriyor. Özellikle fosillerin yaşadığımız ahir zamanda bu derece çok olması mucize.
    Cevapla
  • nuri yürekli 12 yıl önce Şikayet Et
    biliminsanlarına evrim sürecini inceleme fırsatı verecek !. Kardeşim haber7 de bu cümleyi aynen yayınlarsa başkalrı ne yapmaz! Haberi yapıyorsunuz, bari bu cümleyi koymayın. Ayrıca 20 yıldır biyoloji ile uğraşan bir akademisyen olarak; bulunan bu fosilin, iddiaların tam tersine evrimin olamayacağının göstergesi olduğunu düşünüyorum. Nesli tükenmiş olabilir ancak günümüzdekilerden daha az gelişmiş değil.
    Cevapla
  • Şiran 12 yıl önce Şikayet Et
    Ne evrimi ya?. Kafayı mı yediniz siz? Evrim diye birşey yok arkadaşım. Evrim 1800 lerde moda olan bir fantazidir. Bitti artık! Teori ve zırvalık olmaktan öteye gidemedi. Evrimi incelemen için sana en az 100 milyar ARA FOSİL lazım. Yani olmamış, yarı olmuş, ucube, saçma sapan, yarı-cins "ara fosil"lere. Bunlardan şu ana kadar kaç tane bulundu biliyor musun? SIFIR! SIFIR! KOCAMAN BİR SIFIR! Bu nasıl teori be!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Canlı yayında imzaladı! Maduro'dan Türkiye duyurusu: Erdoğan'a selamımı iletiyorum
Bahçeli'den 28 Şubat tahliyeleriyle ilgili açıklama! Çetin Doğan'a tepki!