Çavuşoğlu'ndan Hollanda'ya: Bunun karşılığı olacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda'nın skandal kararıyla ilgili İstanbul'da açıklama yaptı.

Çavuşoğlu'ndan Hollanda'ya: Bunun karşılığı olacak
Çavuşoğlu'ndan Hollanda'ya: Bunun karşılığı olacak
GİRİŞ 11.03.2017 19:08 GÜNCELLEME 11.03.2017 19:53
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uçağına Hollanda'nın iniş izni vermemesiyle ve yaşanan krizle ilgili İstanbul'da basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

"Bunun bir karşılığı olacak" diyen Çavuşoğlu şöyle konuştu:

Her bakımdan skandaldır ve kabul edilemez. Diplomatik teamüllere sığmaz. Bir kere diplomaside en uç noktadır. Yani böyle bir şey, bir Dışişleri Bakanının uçuş izninin, yazılı bir şekilde verilen uçuş izninin, tekrar yazılı şekilde iptal edilmesi hiçbir bakımdan kabul edilemez.

Bu referandumda niye taraf tutuyorsunuz? Yeni yönetim sistemi, anayasadaki değişiklik sizi neden bu kadar rahatsız etti de bunu engellemeye çalışıyorsunuz. Çünkü bunlar biliyor ki Türkiye bu referandumla birlikte artık daha güçlenecek, daha bağımsız bir ülke olacak, ekonomisi çok daha güçlenecek ve onların tabiriyle tutulamayacak bir ülke olacak.

Hollanda'nın attığı bu adımın elbette bir karşılığı olacak.

Bu karar kimi sevindirdi  Wilders'ı sevindirdi. Çünkü Wilders'ın da istediği buydu. Wilders'ın sosyal medyadaki paylaşımlarını gördüyseniz, çok memnun olmuştur. Peki bu kararı alan başbakanın ve şu andaki hükümetin Wilders'tan ne farkı var  Hiçbir farkı yok.Aynı zihniyet, aynı kafa, aynı faşizm.

"LALELERİ GERİ GÖNDERİRİZ ADAM OLURLAR"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu açıklamasında Hollanda Dışişleri Bakanı ile de görüştüğünü ve ülkelerindeki seçim sebebiyle sıkıntı yaşayacaklarsa ziyaretini erteleme teklifi de sunduğunu söyledi. Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Başbakan'ın sosyal medyadan 'Türk bakanı kabul etmiyoruz'; Wilders gibi yaptığı açıklamaları gördük. Dışişleri Bakanı ile görüştüm. Açıkça söyledim. 'Seçim öncesi gelmem sizi Wilders karşısında zorda bırakacaksa anlayış gösteririm, seçimden sonra gelirim' dedim. Dostane bir yaklaşım içerisinde. 'Seçim sonrasında da garanti veremem' dedi.

Bu hoş bir şey değil. Benim oraya gelip gelmemem senin garanti vermene bağlı değil. 'Başbakan'ınla görüş bana neticeyi bildir' dedim. Telefon beklerken Hollanda Başbakanı'ndan açıklama geldi. Ucuz bir yöntemle 'Türkiye'den Dışişleri Bakanı müzeleri ve laleleri görmeye gelebilir' demiş. Kendisi açısından utanç verici bir şey. O laleler Osmanlı zamanında gitti oraya. Laleleri geri göndeririz onlara adam olurlar."

YORUMLAR 65
  • Eleştiri 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayin bakanim demezkermi adama o zaman Türkiye'nin en büyük sirketini, daha 4 gun once petrol ofisini hollandali şirkete neden sattin? Bu kriz bi aydir varken hemde.
    Cevapla
  • alicn 7 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda kraliçesi var Belçika kraliçesi var. İspanya kralı var İngiltere kraliçesi var doğru ama hiç birinin ülkeyi ben yönetiyorum ben ne dersem o olacak yetkisi yok hepsi sembolik. şöyle diyeyim bu saydığın kralların kraliçelerin hepsini bir araya ghetirsen bizdeki cumhurbaşaknlığı kadar yetkiye sahip değil.
    Cevapla
  • alicn 7 yıl önce Şikayet Et
    üzülerek söylüyorum hiçbir şey olmayacak
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Herşey güzel lakin şu gerçeği unutmayalım bugün Avrupa şöyle böyle vuralım kıralım diyenlere sormak lazım yarın hükümet olmaz ya oldu diyelim tam rest çekti Acaba kaç kişi Alman firmasındaki veya Hollanda ürünlerinden vazgeçer Bugün kükreyenler iş cebine keyfine zarar verince vatan namus şeref islam bunların hepsi üç kuruşluk dünya menfaatine satılır maalesef Yani realist olalım realist fazla uçmayalım
    Cevapla
  • hollanda 7 yıl önce Şikayet Et
    onlarin bakanları ve her türlü bürokratı güneydoğuya gelip propaganda yapıyor.ama biz tıpış tıpış bırakıyoruz.ey yöneticilerim kısas yapın biraz.islamin dünyada en önemli temsilcisiyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü