Miting matematikçileri sınıfta kaldı

Türkiye tam da 'oh be matematik hesabı ile bu gereksiz tartışma bititirildi. Mitinge kaç kişi katıldığı anlaşıldı' diye rahatlamıştı ki, miting matematikçilerinin mantık bilmediği anlaşıldı!

Miting matematikçileri sınıfta kaldı
Miting matematikçileri sınıfta kaldı
GİRİŞ 25.04.2007 11:53 GÜNCELLEME 25.04.2007 11:53

Bir türlü bitmeyen mitinge kaç kişi katıldı tartışmalarına internet ortamının da alet edildiğini ve bir spam mail 14 Nisan’da Ankara’da düzenlenen ’Cumhuriyet Mitingi’gini elektronik ortam üzerinden hesaplandığının iddia edildiğini sizlere aktarmıştık.

Mitinge bir milyondan fazla insan katıldığını kanıtlamak için kolları sıvayan ulusalcılar, bilimsel bir mantık geliştirerek tartışmayı kökünden bitirebileceklerini düşünmüşlerdi. Buna göre, her yerin tıklım tıklım dolu olduğunu gösteren fotoğrafların ardından miting bölgesinin yüzölçümü Google Earth programı ile hesaplanmıştı.


Gayet mantıklı ve takdire değer bir siyasi girişimdi.


Yapılan ölçüm sonuçlarına göre miting alanının yüzölçümü 469 bin 910 metrekare olarak bulunmuş ve metrekareye 3 kişi düştüğü hesabıyla, mitinge en az 1 milyon 406 bin kişinin katıldığı hesaplanmıştı.

İŞTE MİTİNG MATEMATİKÇİLERİNİN YAPTIĞI HESABIN FLASH SUNUMU

Sunumun bitiş cümlesi hesapların doğru yapıldığından oldukça emin ve hayli manalı bir ifade içeriyor: '81 ilden gelenlerle toplandılar. Biz liradan altı sıfır attık, onlar da atıyorlar' diyelere HESABI GÖSTERDİK SANIRIM'  


Ancak, yöntem akıllıca olmasına rağmen, yapılan hesapların sağlaması yapılınca, gösterilen hesabın foyası da ortaya çıktı.


Yapılan hesap matematik mantığından uzak olunca verilen nihai rakamın oldukça abartıldığı ortaya çıktı.


Tabi ki matematik mantığından uzak derken yapılan mantık hatasının bilinçsiz olduğunu varsayarak bu yargıya varıyoruz. Eğer bu mantık hatası bilinçli olarak yapılıyor ve bilim çarpıtılarak, inanç ve ideolojik silah olarak kullanılıyor ise o zaman durum daha da vahim. İşte yıllardır elden gidilyor denilen 'Laik mantık' işte tam bu noktada ayaklar altına alınmış demektir....


Ulusalcı matematikçiler, alan hesaplaması yaparken kare ile dikdörtgen arasındaki 'ufak farkı' ihmal edince, (Hatta görünen o ki konik alan hesaplamalarından tamamen bihaber olunca) rakipleri onlara aynı yöntemlerle yanıt vermekte gecikmedi.


Yapılan matematik işlemini 'Atatürkçü Düşünce Derneği'den matematik komedisi' olarak yorumlayan muhalifler, matematik ve geometri mantığının ayaklar altına alındığı anı detaylı olarak gösteriyor ve alanın kare değil diktörgen olduğuna dikkat çekerek yaklaşık 44.480 kişi olabileceğini belirtiyorlar.


Yani 'mitingçi formülle' alan dikdörtgen ise katılımcı sayısı 44 480 kare ise 1.406.130 kişi çıkıyor.


Peki hangisi doğru?


İkisi de yanlış. çünkü alanın konik bir yapısı var e bu da göz önüne alındığında yapılan hesaplar gösteriyor ki bilimsel olarak bu mitinge katılan kişi sayısı: 201 720 kişi...


Muhaliflerin yaptığı hesapların sunumu da oldukça manalı bir ifade ile Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kast etmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okuma bilmeyenlerden de gerçek alimler çıkmıştır.


                                                     imza: Mustafa Kemal Atatürk


İŞTE MİTİNG MATEMATİKÇİLERİNİN HATASINI GÖSTEREN SAĞLAMA HESAPLARININ FLASH SUNUMU


Şimdi tartışma gerçekten bitti mi, yoksa siyaseten sürdürülecek mi bilinmez. Bu çok önemli değil, Türkiye'de siyasetin bilimi çok da önemsemediği zaten biliniyor.. (Zaten 'işte gerçek rakam' diye Çağlayan'da yapılacak mitinge rekor sayıda insan getirme çalışmaları sürüyor.... )


Ama birinci hesabı doğru kabul edip spam e-mail hesabını doğru imiş gibi haber yapan basın yayın organlarının bu ikinci hesaplamayı nasıl yayınlacaklarını gerçekten merak etmiyor değiliz..


Peki siz bu haberi daha önce nasıl yansıtmıştınız diye soranlar olacaktır şüphesiz.


Tıklayalım görelim: Google’a göre mitingde 1.5 milyon kişi varmış


(Haber7)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den İsrailli Bakana 4 fotoğrafla cevap!
İstanbul’da İmamoğlu’nun düzenlediği organizasyona Özgür Özel davet edilmedi