'İstenmeyen' bebeğe devlet eli

Beyin ölümü gerçekleşen annesinin karnında yaşatılan bebek 1 Şubat’ta alınacak. Babasının ‘bakamam’ dediği bebeğe hükümet ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı.

'İstenmeyen' bebeğe devlet eli
'İstenmeyen' bebeğe devlet eli
GİRİŞ 14.01.2008 14:04 GÜNCELLEME 14.01.2008 14:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Beyin ölümü gerçekleşen annesinin karnında yaşatılan bebek 1 Şubat’ta sezaryenle alınacak. Babasının ‘bakamam’ dediği bebeğe Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu sahip çıktı.

BAKAN ÇUBUKÇU: 'BABA ÇOCUĞU ALMASA BİLE DEVLET ONA SAHİP ÇIKACAK'

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, beyin ölümü gerçekleşen 6 aylık hamile Yıldız Alçı'nın bebeği ile ilgili olarak, 'Babanın 'çocuğa bakamayacağım' demesi hukuksal olarak mümkün değil. Devlet üzerine düşen ne varsa yerine getirecektir' dedi. Bakan Çubukçu ayrıca, Malatya'da yaşlı bir kadının huzurevinde ölümünün, yaşanan tartışmadan kaynaklanmadığını ve olayda istismar olmadığını vurgulayarak, konuyla ilgili savcılık tarafından inceleme başlatıldığını söyledi.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, 'Beyaz Melek' filminin 8 Ocak-7 Şubat tarihleri arasındaki gösteriminden elde edilecek hasılatın yüzde 50'sinin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı huzurevlerine bağışlanmasına ilişkin protokolün imza törenine katıldı. Bakan Çubukçu, Ceylan Otel'de gerçekleşen törenin ardından basın mensuplarının, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 6 aylık hamile Yıldız Alçı'nın bebeğinin durumuna ilişkin sorularını yanıtladı. Baba Erdinç Ceyhan'ın 'çocuğa bakamayacağım' demesinin hukuksal açıdan mümkün olmadığını ifade eden Bakan Çubukçu, 'Devlet o çocuğa sahip çıkacağını açıkladı. Ailenin yanında olması tabi ki daha güzel olur ve bu nedenden dolayı devlet gerekli her şeyi, bütün olanakları babaya sağlayacaktır. Devlet üzerine düşen ne varsa yerine getirecektir' dedi.




Maddi sıkıntı içinde olduğu için çocuğun dünyaya gelmesini istemediğini belirten Alçı'nın dini nikahlı eşi Erdinç Ceyhan'ın daha sonra 'devletten destek geldiği için minnet duydum' dediğini de hatırlatan Bakan Çubukçu ayrıca, 'Baba çocuğun almasa bile devlet ona sahip çıkacak. Ancak babanın yanında olması için devlet destek verecek' diye konuştu.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Malatya'da kaldığı huzurevinde hayatını kaybeden 84 yaşındaki Seher Us'un ölümüyle ilgili yöneltilen sorular üzerine ise, 'İki yaşlı kadın tartışmaya girmiş, Seher Us yere düşmüş. Hastaneye gidip geldikten sonra hiçbir problem olmamış. Hastanede gerekli işlemler yapıldıktan sonra tekrar huzurevine gönderilmiş. Huzurevine gönderildikten sonra 2 kere hastaneye gönderilmiş. Ölüm nedeni yaşlıların kavgasından olan bir şey değilmiş. Tekrar huzurevine geldikten sonra vefat etmiş' şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili savcılık tarafından inceleme başlatıldığını da aktaran Bakan Çubukçu, 'Bu olay kesinlikle tartışmadan dolayı değildir, hiçbir şekilde istismar edilmemiştir. Bu kurumlarda çalışanlar büyük bir özveriyle çalışıyor. Bunun aksi olamaz. Konuyla ilgili savcılık tarafından inceleme yapılıyor' ifadelerini kullandı.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞEN ANNESİNİN KARNINDA DÜNYAYA GELMEYİ BEKLEYEN BEBEĞE TOPBAŞ'TAN YARDIM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, beyin ölümü gerçekleşince, karnındaki 6 aylık bebeğinin dünyaya gelebilmesi için makinaya bağlı yaşatılan Yıldız Alçı'nın ailesine yardım sözünda bulundu. Topbaş, aileye verilecek evin, dünyaya gelecek minik bebeğin adına olacağını açıkladı.

Genç kadının makinaya bağlı yaşam ve çocuğunu yaşatma savaşı sürerken, Alçı'nın dini nikahlı eşi Erdinç Ceyhan, maddi sıkıntı içinde olduğu için çocuğun dünyaya gelmesini istemediğini belirtip, 'Ne hastane masraflarını karşılayabilecek, ne de çocuğa bakabilecek durumdayım' demişti. Gelen açıklamanın ardından, maddi sıkıntı içindeki aileye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yardım eli uzattı. Başkan Topbaş, aileye bir ev verileceğini belirterek, söz konusu evin, dünyaya gelecek küçük çocuğun adına olacağını açıkladı. Baba Erdinç Ceylan'la telefonla görüştüğünü belirten Topbaş, 'Bebek inşallah sağlıklı olarak dünyaya geldiğinde bir daire vermeyi taahüt ettik. Daire, bebek 20 yaşına gelene kadar satılamayacak ve bebeğin üzerine olacak. Babasının 'bebeğin doğmasını istemiyorum' değil, 'bebeğin doğmasını istiyorum' şeklinde açıklama yapmasını istiyoruz' dedi.

Başkan Topbaş, İstanbul'da resmi nikahsız yaşayan çiftler olduğunun altını çizerek, 'Çocukların kimlikleri de olmuyor. Bu çocukların günahı ne. Bu çocuklar eğitim kurumlarına da gidemiyorlar. Bu konuda daha önce bir kampanya yapmıştık fakat yeniden büyük bir kampanya yaparak, nikahsız yaşayan çiftlere resmi nikah yaptıracağız' diye konşutu.

‘NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM...’


‘Çocuğa bakacak durumum yok’ diyen baba Erdinç Ceyhan ise talihsiz bebeğin 1 Şubat’ta sezaryenle alınacağını söyledi. Kafasının karışık olduğunu ve bebek doğduktan sonra ne yapacağını bilmediğini söyleyen Ceyhan, eşini hastane hastane dolaştırdıklarını söyleyerek ‘Hastanelerde eşime teşhis koyamadılar. Dolaştık, durduk. Bazı doktorlar ‘Daha erken müdahale edilseydi, eşiniz bu duruma gelmezdi’ dedi. Talihsizlik yaşadık’ dedi.


‘BEBEK BİZE GELİR’


İSTANBUL Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik ise bu tür durumlarda yasal prosedürün uygulanacağını belirterek şunları söyledi: ‘Şayet baba bebeği almazsa bu durumda bebek bize gelecektir. Hastanedeki polis kanalıyla çocuk önce polis merkezine getirilir, kanuni olarak yapılacak işlem polis tarafından gerçekleştirilir ve çocuk bize teslim edilir. Çok üzücü bir durum ancak hayatın gerçeği bu. Biz de bunun için varız.’


İLİŞKİLİ HABERLER


Doğarsa Türkiye'de bir ilk olacak


Anne öldü, bebeği istenmiyor


Bebeği için 1 ay yaşaması lazım!

YORUMLAR 10
  • Ahmet İgertaş 16 yıl önce Şikayet Et
    gerçekler. 1. bu adam karısı ile resmi nikahı yok nikahı olsa sgorta hepsini karşılar 2. adam daha öncede zaten düzenli bir işi yoktu yani bakamıyacak durumda. 3. başta çocuğuda kabullenmedi herkes yardım edince ev iş verince ben bakarım demeğe başladı . 4. bu adamın 3. çocuğu ve 3 ve 6 yaşlarında 2 çocuğu daha var vecocukların nüfüs cüzdanları bile yok bu adama zeerre miktarda acımıyorum da doğacak bebeğe acıyorum
    Cevapla
  • Ahmet İgertaş 16 yıl önce Şikayet Et
    gerçekler. 1. bu adam karısı ile resmi nikahı yok
    Cevapla
  • semsi ozer 16 yıl önce Şikayet Et
    Allah\'a tam inanin. O zavalli yavrucagin rizkini babasi degil Allah verir.Iste, simdiden dogmadan rizki hazir bile.Ben inaniyorum ki bu cocuk o aileye bereket getirecek.Babanin bu korkusu inanc eksikliginden kaynaklaniyor.Allah\'a inanin gerisini merak etmeyin.O herseyin eniyisini bilendir.
    Cevapla
  • yeliz erkan 16 yıl önce Şikayet Et
    mevzumu. mevzu babanın cezalanması neden olsun çalışsınmı çocuklaramı baksın kadın ölmüş artık millet geçim darlığından bebek yapmak istemiyor ama ne güzelki devlet destek vermiş allah yardımcıları olsun allah ömür verdiyse kimse fişini çekemez bebeğin keşke bi mucize olsada annede iyileşse
    Cevapla
  • emine genc 16 yıl önce Şikayet Et
    \"Herşey paramı?. Daha doğmamış; bir bebek ve ortada ona devletten başka sahip çıkacak kimsesi olmaması ne acı \"yarabbi\"ama onu yaratan yerini hazır etmiştir.baba için hem üzüldüm hem kızgınım.herşey para demek değilki,o çocuğun aile sevgisine ve sıcaklığına ihtiyacı var.zaten annesini kaybetmiş.birde babası terk etti.allah yardımcısı olsun hayırlısı ne ise o.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında imzaladı! Maduro'dan Türkiye duyurusu: Erdoğan'a selamımı iletiyorum
ABD'li milyarderlerden Filistin protestolarına baskı!