Meraktan cinayet işledi, müebbet yedi

Güney Kore'de, suç dizilerini izleyip "meraktan" cinayet işleyen 23 yaşındaki Jung Yoo-jung'a ömür boyu hapis cezası verildi.

Meraktan cinayet işledi, müebbet yedi
Meraktan cinayet işledi, müebbet yedi
GİRİŞ 25.11.2023 08:49 GÜNCELLEME 25.11.2023 08:50
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Güney Kore'de bir mahkeme, polise hiç tanımadığı bir insanı "meraktan" öldürdüğünü söyleyen bir kadına ömür boyu hapis cezası verdi.

Polis, 23 yaşındaki Jung Yoo-jung'un gerçek suçlarla ilgili program ve romanların takıntılı takipçisi olduğunu ve psikoloji testlerinde yüksek puan aldığını söyledi.

"Bir cinayeti deneme" fikrini saplantılı bir şekilde düşünen Jung, bir uygulamayı kullanarak tanıştığı İngilizce öğretmenini Mayıs ayında evinde bıçaklayarak öldürmüştü.

Bu cinayet Güney Kore'de şok etkisi yarattı.

Savcılar, genellikle en ağır suçlar için istenen idam cezasını talep etmişlerdi.

İddianamede, büyükbabasıyla birlikte yaşayan işsiz ve yalnız Jung'un aylarca kurban aradığı ve hedef bulmak için özel bir online ders uygulamasını kullandığı belirtiliyor.

Jung uygulama üzerinden 50'den fazla kişiyle temasa geçtiği ve kadınları tercih ederek onlara derslerini evde yapıp yapmadıklarını sorduğu tespit edildi.

Mayıs ayında, kendisini İngilizce dersine ihtiyacı olan bir lise öğrencisinin annesi gibi tanıtarak, güneydoğudaki Busan şehrinde yaşayan 26 yaşındaki kurbanla iletişime geçti. Kurbanın kimliği polis tarafından açıklanmadı.

Savcılar, Jung'un daha sonra internetten satın aldığı bir okul üniformasıyla öğretmenin evine gittiğini söyledi.

Evinde onu defalarca bıçaklayıp öldürdükten sonra bile saldırmaya devam ettiği belirtildi.

Daha sonra cesedi parçalayıp kalıntıların bir kısmını şehrin kuzeyindeki bir park alanına atmak için taksiye bindiği, taksi şoförünün, kanlı bir bavulu ormana atan bir müşteri hakkında polise ihbarda bulunmasının ardından tutuklandığı kaydedildi.

Polis, Jung'un internetteki arama geçmişinin aylarca nasıl öldüreceği ve bir cesetten nasıl kurtulacağı konusunda araştırma yaptığını gösterdiğini söyledi.

Ancak polis aynı zamanda dikkatsiz olduğunu ve öğretmenin evine birkaç kez girip çıkarken CCTV kameralarından kaçınmak için çaba sarf etmediğini belirtti.

Busan Bölge Mahkemesinde bir ceza yargıcı Cuma günü yaptığı açıklamada, cinayetin "toplumda sebepsiz yere kurban olunabileceği korkusunu yaydığını" ve "genel bir güvensizliği tetiklediğini" söyledi.

Haziran ayında suçunu itiraf eden Jung, o sırada halüsinasyonlar gördüğünü ve başka ruhsal bozukluklar yaşadığını söyleyerek daha hafif bir ceza verilmesini talep etti.

Ancak mahkeme, suçun "dikkatlice planlandığı ve gerçekleştirildiği ve zihinsel ve fiziksel bozukluk iddiasını kabul etmenin zor olduğu" gerekçesiyle bu iddiayı reddetti.

Mahkeme, Jung'un polise verdiği ifadelerin sık sık değiştiğine dikkati çekti. Başlangıçta Jung, bir başka kişinin kadını öldürdüğünü, kendisinin de cesedi taşıdığını söylemiş, daha sonra cinayetin bir tartışma sonucu işlendiğini iddia etmişti.

Sonunda, cinayete ilgisinin suç dizileri ve TV programlarından kaynaklandığını itiraf etti.

Güney Kore'de idam cezası yasalarda hala olsa da 1997 yılından bu yana infaz yapılmadı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 10
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlığı sözde bilen bizim ülkemizde daha fazla oluyor böyle şeyler sayın misafir
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    müslüman lığı bilseydi yapmazdı Yarabbi dinimiz ne güzel
    Cevapla
  • Batmanli 5 ay önce Şikayet Et
    Bu arada hatırlatayım Kore'deki adalet sistemine göre müebbet hapis cezası ömür boyu hapis demek Türkiye'nin rezalet adalet sistemindeki gibi müebbet 30 yıl değil. Çürümüş bir adaletimiz var çürümüş
    Cevapla
  • İşte Öyle 5 ay önce Şikayet Et
    Ebuekir Balcı... Sözü geçen ülke Güney Kore. Haberi anlamadan ukala diye ukalalık yapmanız, sizin kabalığınız. Azıcık insancıl düşünmeyi deneyin. Zeki olmak denemeyle de kazanılabilecek bir özellik olmadığı için tavsiye edemiyorum.
    Cevapla
  • EBUBEKİR BALCI 5 ay önce Şikayet Et
    Dünyaya kapalı olan KORE DEMOKRATİK HALK CUMHURİYETİ hakkında konuşmak çok kolay değil mi ukala
    Cevapla
  • Hiç 5 ay önce Şikayet Et
    Meraktan ipi bozağına geçiriverin
    Cevapla
  • ofli 5 ay önce Şikayet Et
    İdam ne kadar gerekli.
    Cevapla
  • İşte Öyle 5 ay önce Şikayet Et
    Uzaylı... Katilin katli yani kısas Allah c.c.'ın adaleti. İdam meraklısı olduğumuz için değil KISASTA HAYAT VARDIR ayetinin verdiği huzur için kısası istiyoruz. Müslümanca bir talep olduğu için, müslüman olmayanları ilgilendirmiyor... Sevdiğin kadını tecavüz edip öldüren olsa ona da böyle merhametli !!!! olur muydun acaba?
    Cevapla
  • Yerli 5 ay önce Şikayet Et
    Uzaylı, biz adalet meraklısıyız. Sizin gibi sözde çağdaş ileri medeniyetli geri kalmış değiliz.
    Cevapla
  • Uzaylı 5 ay önce Şikayet Et
    O cinayet meraklısıymış sizde idam meraklısısınız galiba.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha