Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Müzakereler sona erdi: Cevabımızı ilettik!

Hamas, Mısır'ın başkenti Kahire'de iki gündür devam eden Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takası müzakerelerinin sona erdiğini bildirdi. Hamas, ateşkes cevabını Mısır ve Katar'a ilettiğini de açıkladı.

Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Müzakereler sona erdi: Cevabımızı ilettik!
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Müzakereler sona erdi: Cevabımızı ilettik!
GİRİŞ 06.05.2024 00:26 GÜNCELLEME 06.05.2024 02:04
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

İsrail ve Hamas arasında Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir takası konusunda yürüttükleri müzakereler sona erdi. Müzakereler için Mısır’ın başkenti Kahire’de bulunan Hamas heyeti, istişareler için Katar’ın başkenti Doha’ya dönüyor.

Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Müzakereler sona erdi: Cevabımızı ilettik!

'MÜZAKERELER SONA ERDİ'

Hareketten yapılan yazılı açıklamada, "Kahire'deki müzakereler sona erdi. Hamas heyeti, hareket liderleriyle istişare etmek üzere kentten ayrılacak." ifadesi kullanıldı.

Heyetin, anlaşma önerisine cevabını Mısır ve Katar'daki arabuluculara ilettiği aktarılan açıklamada, anlaşma önerisi ya da verilen cevabın içeriğine ilişkin bilgi paylaşılmadı.

'CEVABIMIZI MISIR VE KATAR'A İLETTİK'

İslami Direniş Hareketi Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bismillahirrahmanirahim

Kahire'de devam eden diplomasi müzakereleri  kısa bir süre önce sona erdi. İslami Direniş Ha müzakere heyeti, Hareketin yetkili mercileriyle son gelişmeleri değerlendirmek üzere bu gece Kahire'den ayrılarak Doha'ya hareket edecektir.

Müzakere heyeti, Hareketin cevabını arabulucu Mısır ve Katar'daki yetkililere ileterek onlarla derinlemesine ve ciddi görüşmeler gerçekleştirdiler.

Hareket, müzakerelere olumlu yaklaşmış, sorumluluk bilinciyle, halkımızın milli ve ulusal taleplerini karşılayacak, saldırıları tamamen sona erdirecek, İşgalci askerlerin Gazze Şeridi'nin tamamından çekilmesini sağlayacak, yerinden edilenlerin şartsız bir şekilde evlerine geri dönmesini temin edecek, insani yardımların yeterli miktarda geçişini sağlayacak, Gazze'nin yeniden inşasını başlatacak ve gerçek anlamda bir esir takası ittifakını garanti edecek bir  anlaşmaya varılması konusunda istek ve kararlılığını teyit etmektedir."

MISIR ATEŞKES ANLAŞMASINA DAİR GÖRÜŞMELERİN SONA ERDİĞİNİ DUYURMUŞTU

Adı açıklanmayan bir Hamas yetkilisi, ateşkes anlaşmasına dair görüşmelerin Mısır’da sona erdiğini belirterek, heyetin Mısır’dan Katar’a doğru yola çıktığını ifade etti. Yetkili, "Mısır İstihbarat Teşkilatı Başkanı ile yapılan toplantı sona erdi ve Hamas heyeti daha ileri istişareler için Doha'ya gidiyor" dedi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah cc yar ve yardimcınız olsun mücahit müslümanların yüz akı yiğit kardeşlerim.
    Cevapla
  • Mısırda iş 1 hafta önce Şikayet Et
    Mısır israilden taraf olmasaydı işler çoktan çözülmüştü.Bırakın israille uğraşmayı İŞBİRLİKÇİLERİ halledin yeter...
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Amin amin amin inşallah.
    Cevapla
  • Faruk 5656 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah cc bütün mazlumların zulüm altındaki mümin müslüman kardeşlerimizin ve dünyadaki zulüm altında sömürge konumundaki utanç verici esir edilmiş insanların yardımcısı olsun. Allah barbar somürgeci siyonist faşist toplulukları helak etsin. Gerceği bildiği halde carpıtarak diliyle kalemiyle zalimlere destek vereni maddiyatıyla yardım edeni zalimle saf tutanı kahru perişan etsin amin
    Cevapla
  • İbrahim 1 hafta önce Şikayet Et
    Hak gelecek batı zayi olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür F-16 testleri başarıyla geçti: Hedefi tam isabetle vurdu
Kassam Tugayları'ndan Netanyahu açıklaması! Ebu Ubeyde iddialara son noktayı koydu